Bereidingswijze
- Snij ui en knoflook fijn en fruit die in een scheutje olie.
- Schrob de buitenkant van de pompoen, verwijder de binnenkant en snij hem in blokjes, voeg deze toe aan het ui/knoflook mengsel, voeg indien nodig een beetje olie toe.
- Voeg gember, kerrie, komijn, sambal, peper, zout en suiker toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe de bouillon erbij en laat het net zolang garen totdat de pompoen bijna uit elkaar valt.
- Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een gladde massa.
- Voeg de kokosmelk toe en meng deze goed door de vloeistof.
- Voeg de fijngesneden koriander toe en schep de soep in kommen.
- Garneer eventueel met een beetje geroosterde pompoenpitten.
- Schrob de buitenkant van de pompoen, verwijder de binnenkant en snij hem in blokjes, voeg deze toe aan het ui/knoflook mengsel, voeg indien nodig een beetje olie toe.
- Voeg gember, kerrie, komijn, sambal, peper, zout en suiker toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe de bouillon erbij en laat het net zolang garen totdat de pompoen bijna uit elkaar valt.
- Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een gladde massa.
- Voeg de kokosmelk toe en meng deze goed door de vloeistof.
- Voeg de fijngesneden koriander toe en schep de soep in kommen.
- Garneer eventueel met een beetje geroosterde pompoenpitten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door gebruik te maken van Aziatische kruiden krijgt deze pompoensoep een typische Aziatische touch.
Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te vervangen door de variant uit een potje en in plaats van de sambal die ik gebruikte kun je ook een verse peper nemen.
De verse koriander die ik eigenlijk altijd wel in de koelkast heb was helaas niet meer "vers" genoeg maar gelukkig had ik nog wat in de vriezer liggen.
Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te vervangen door de variant uit een potje en in plaats van de sambal die ik gebruikte kun je ook een verse peper nemen.
De verse koriander die ik eigenlijk altijd wel in de koelkast heb was helaas niet meer "vers" genoeg maar gelukkig had ik nog wat in de vriezer liggen.
Ingrediƫnten
- 1 Hokkaide pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 60 gram verse gemberwortel (geraspt)
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl sambal
- peper en zout
- 1 koffielepel suiker
- 750 ml bouillon (kippen of groente)
- 1 blik kokosmelk
- 1 bosje koriander
- olie om in te bakken
- optioneel: geroosterde pompoenpitten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 60 gram verse gemberwortel (geraspt)
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl sambal
- peper en zout
- 1 koffielepel suiker
- 750 ml bouillon (kippen of groente)
- 1 blik kokosmelk
- 1 bosje koriander
- olie om in te bakken
- optioneel: geroosterde pompoenpitten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493405
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij