Bereidingswijze
-Prik gaatjes in het vlees en steek de gehalveerde knoflooktenen erin, en wrijf in met wat zeezout
-Meng de overige ingrediënten in een afsluitbare kom en doe het gebraad erin en laat 1 nacht marineren (meerdere keren draaien zodat de smaken alom aanwezig zijn )
-Braadstuk uit marinade verwijderen
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Zet het vlees afgedekt 5-6 uur in de oven, verwijder en bedruip meerdere keren tijdens het proces.
-Haal uit de oven en strooi er een wat gehakte peterselie over voor de kleur
Serveer met Rijst of Zwarte bonen of Gekookte Yuca, lepel het sap over het vlees
-Meng de overige ingrediënten in een afsluitbare kom en doe het gebraad erin en laat 1 nacht marineren (meerdere keren draaien zodat de smaken alom aanwezig zijn )
-Braadstuk uit marinade verwijderen
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Zet het vlees afgedekt 5-6 uur in de oven, verwijder en bedruip meerdere keren tijdens het proces.
-Haal uit de oven en strooi er een wat gehakte peterselie over voor de kleur
Serveer met Rijst of Zwarte bonen of Gekookte Yuca, lepel het sap over het vlees
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cubaans en gemakkelijk te maken en een fantastische manier om een varkensschouder of -bil te bereiden ! Wel eerst het vlees 1 nacht marineren !
Ingrediënten
1 varkensgebraad van circa 1 kg
36 cl zuur sinaasappelsap (2/3 sinaasappelsap, 1/3 limoensap
3 bollen knoflook, fijngehakt
2 1/2 eetlepels oregano
2 1/2 theelepels komijn
60 cl witte kookwijn
36 cl zuur sinaasappelsap (2/3 sinaasappelsap, 1/3 limoensap
3 bollen knoflook, fijngehakt
2 1/2 eetlepels oregano
2 1/2 theelepels komijn
60 cl witte kookwijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493403
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Marta Bilbao
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht