Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de look en ui glazig in een stoofpot met olijfolie en voeg de paprikablokjes en de specerijen toe. Laat even stoven en overgiet met de tomatenblokjes. Laat op een zacht vuurtje pruttelen terwijl je het deeg klaarmaakt.
Meng de bloem met yoghurt en een snuf zout en kneed tot een homogeen en samenhangend deeg. Voeg indien nodig bloem toe als het deeg te kleverig blijft en rol het uit tot een langwerpige pizza.
Draai de uiteinden van het deeg op zodat je een soort boot bekomt en leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik gaatjes in het deeg en bak het 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pizzaboot uit de oven en vul op met de tomatensaus. Maak 2 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Schuif de pizzaboot opnieuw in de oven gedurende 15 minuten. Werk af met fijngehakte platte peterselie alvorens te serveren.
Stoof de look en ui glazig in een stoofpot met olijfolie en voeg de paprikablokjes en de specerijen toe. Laat even stoven en overgiet met de tomatenblokjes. Laat op een zacht vuurtje pruttelen terwijl je het deeg klaarmaakt.
Meng de bloem met yoghurt en een snuf zout en kneed tot een homogeen en samenhangend deeg. Voeg indien nodig bloem toe als het deeg te kleverig blijft en rol het uit tot een langwerpige pizza.
Draai de uiteinden van het deeg op zodat je een soort boot bekomt en leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik gaatjes in het deeg en bak het 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pizzaboot uit de oven en vul op met de tomatensaus. Maak 2 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Schuif de pizzaboot opnieuw in de oven gedurende 15 minuten. Werk af met fijngehakte platte peterselie alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van Silke Van Engeland.
Ingrediënten
2 teentjes look , fijngesneden
1 rode ui , fijngesneden
2 paprika's , in blokjes
1 tl ras el hanout
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
400 g yoghurt
400 g bloem
2 eieren
1 el platte peterselie , fijngehakt
olijfolie
peper en zout
1 rode ui , fijngesneden
2 paprika's , in blokjes
1 tl ras el hanout
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
400 g yoghurt
400 g bloem
2 eieren
1 el platte peterselie , fijngehakt
olijfolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
mengkom
garde
oven bakplaat
bakpapier
mengkom
garde
oven bakplaat
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493401
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht