Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kook de geschilde aardappelen , was ze en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en pureer ze met de melk en het hele ei.
Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water met wat bonenkruid. Giet af en pureer ze in de blender
Giet de maïskorrels uit in een zeef en laat ze goed uitlekken en pureer ze in de blender.
Was en pel de tomaten , ontpit ze en snij in grove stukken en pureer ze in de blender gekruid met wat tijm.
Verdeel de aardappelpuree in 3 porties van 400 g in kommen.
Vermeng één portie met de erwtenpuree , één met de maïspuree en één met de tomatenpuree en kruid elke porties met peper en zout naar smaak.
Schep elke portie puree in een licht beboterde oven schaal.
Klop de 3 eierdooiers los en doreer er de 3 soorten puree mee.
Zet de schalen gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de geschilde aardappelen , was ze en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en pureer ze met de melk en het hele ei.
Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water met wat bonenkruid. Giet af en pureer ze in de blender
Giet de maïskorrels uit in een zeef en laat ze goed uitlekken en pureer ze in de blender.
Was en pel de tomaten , ontpit ze en snij in grove stukken en pureer ze in de blender gekruid met wat tijm.
Verdeel de aardappelpuree in 3 porties van 400 g in kommen.
Vermeng één portie met de erwtenpuree , één met de maïspuree en één met de tomatenpuree en kruid elke porties met peper en zout naar smaak.
Schep elke portie puree in een licht beboterde oven schaal.
Klop de 3 eierdooiers los en doreer er de 3 soorten puree mee.
Zet de schalen gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In één van mijn zelf geschreven recepten in schrift vond ik dit gerecht terug die ik eind jaren '80 of begin jaren '90 klaar gemaakt hebt en het zowel bij vegetarsiche gerechten alsook bij vlees of vis als bijgerecht serveren , alleen spijtig hebt ik er nog geen foto van gemaakt
Ingrediënten
1 1/2 kg aardappelen , gewicht na het schillen
300 g doperwten , diepvries
1 grote blik zoete maïs
2 grote vleestomaten
500 ml melk
1 ei + 3 eierdooiers
boter
bonenkruid en tijm
peper en zout
300 g doperwten , diepvries
1 grote blik zoete maïs
2 grote vleestomaten
500 ml melk
1 ei + 3 eierdooiers
boter
bonenkruid en tijm
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Passeerzeef
kookpot
blender
3 kommen
3 niet al te grote ovenschalen
kookpot
blender
3 kommen
3 niet al te grote ovenschalen
Leuke tips
Je kan ook de drie soorten aardappelpuree naast elkaar in een grotere ovenschaal doen.
Je kan elke portie puree iets steviger maken met wat gemalen kaas zoals gruyére , cheddar , feta ....
Je kan elke portie puree iets steviger maken met wat gemalen kaas zoals gruyére , cheddar , feta ....
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493400
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch