Bereidingswijze
Was en maak de venkelknollen schoon en wij ze dan doormidden.
Schil de aardappelen , was ze en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet ze af , pureer ze en kruid met zout en peper.
Smelt boter in een kookpot , voeg het citroensap en een 1/2 liter water aan toe en breng aan de kook.
Leg de venkels erin als het water kook , dek af en laat rustig koken in 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Giet de venkels af in een vergiet en laat goed uitlekken boven een ander pot om het kookvocht op te vangen , die hebt je nodig om de saus te maken.
Neem een sauspannetje en doe 1/4 l van het kookvocht met 1/4 l melk aan toe en breng aan de kook.
Maak intussen een blonde roux van bloem en boter in de kookpot en voeg de saus aan toe en kruid met peper en zout en roer goed om tot je een wat dikke saus hebt.
Leg de 4 halve venkels in een schaal giet daar de hete saus over heen en serveer met de gepureerde aardappelen.
Schil de aardappelen , was ze en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet ze af , pureer ze en kruid met zout en peper.
Smelt boter in een kookpot , voeg het citroensap en een 1/2 liter water aan toe en breng aan de kook.
Leg de venkels erin als het water kook , dek af en laat rustig koken in 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Giet de venkels af in een vergiet en laat goed uitlekken boven een ander pot om het kookvocht op te vangen , die hebt je nodig om de saus te maken.
Neem een sauspannetje en doe 1/4 l van het kookvocht met 1/4 l melk aan toe en breng aan de kook.
Maak intussen een blonde roux van bloem en boter in de kookpot en voeg de saus aan toe en kruid met peper en zout en roer goed om tot je een wat dikke saus hebt.
Leg de 4 halve venkels in een schaal giet daar de hete saus over heen en serveer met de gepureerde aardappelen.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Venkel is één van mijn favorite groenten met die lekkerij anijssmaak die ik meestal vegetarisch eet met gebakken , gekookte en -of aardappelpuree.
Ingrediënten
2 middelgrote venkelknollen
1/2 kg aardappelen
sap van een 1/2 citroen
1/2 l melk
peper en zout
boter en bloem voor blonde roux
1/2 kg aardappelen
sap van een 1/2 citroen
1/2 l melk
peper en zout
boter en bloem voor blonde roux
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpot
vergiet
maatbeker
garde
vergiet
maatbeker
garde
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493399
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch