Bereidingswijze
-Voeg olie toe in een pan en zodra deze heet is, voeg je uien, knoflook en gember toe. Roerbak tot het geurig is.
-Voeg vervolgens de plakjes rundvlees toe en laat bakken.
-Voeg de donkere sojasaus, oestersaus, tomatenpuree en zwarte peper toe en meng met het rundvlees.
-Voeg water toe om een vloeibare saus te vormen.
-Voeg de udon toe aan de saus. Scheid de noedels voorzichtig in de saus totdat het geen blok is. Laat de saus aan de kook komen.
-Zodra het kookt, voeg je bladgroenten toe.
-Voeg het maizenamengsel beetje bij beetje toe, tot de saus dikker wordt.Serveer!
-Voeg vervolgens de plakjes rundvlees toe en laat bakken.
-Voeg de donkere sojasaus, oestersaus, tomatenpuree en zwarte peper toe en meng met het rundvlees.
-Voeg water toe om een vloeibare saus te vormen.
-Voeg de udon toe aan de saus. Scheid de noedels voorzichtig in de saus totdat het geen blok is. Laat de saus aan de kook komen.
-Zodra het kookt, voeg je bladgroenten toe.
-Voeg het maizenamengsel beetje bij beetje toe, tot de saus dikker wordt.Serveer!
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Japanese noedels met rundsvlees en zwarte pepersaus, TOP en makkelijk !
Ingrediënten
200 g verse udon
100 gram Shabu Shabu Rundvlees (dun gesneden steak - zie foto)
1/2 ui
1 tl knoflook, fijngehakt
1/2 tl gember, fijngehakt (optioneel)
6 cl donkere sojasaus (of Kicap Manis)
1 el Oestersaus
1 el Tomatenpuree
2 tl zwarte peper (aanpassen naar voorkeur)
24 cl water
*Een handvol Choy Sum (of andere bladgroenten)
Maïszetmeelbrij van 2 tl Maïszetmeel + water
100 gram Shabu Shabu Rundvlees (dun gesneden steak - zie foto)
1/2 ui
1 tl knoflook, fijngehakt
1/2 tl gember, fijngehakt (optioneel)
6 cl donkere sojasaus (of Kicap Manis)
1 el Oestersaus
1 el Tomatenpuree
2 tl zwarte peper (aanpassen naar voorkeur)
24 cl water
*Een handvol Choy Sum (of andere bladgroenten)
Maïszetmeelbrij van 2 tl Maïszetmeel + water
Leuke tips
*Choy Sum is een bladgroente die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Deze groente is nauw verwant met paksoi en heeft dikke, knapperige stengels, gele bloemen, en weelderige groene bladeren ( zie foto)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493396
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Sha
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht