Bereidingswijze
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Scampi toevoegen en 1 minuut meebakken. Verwijder en zet apart op bord.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg boter toe. Voeg ui, paprika, bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer zout, cayennepeper en gerookte paprika erdoor. Roer de bloem erdoor tot het is opgelost.
-Voeg de bouillon, de tomatenblokjes, de Worcestershire-saus en de tijmtakjes toe. Roer door elkaar en voeg dan laurierblaadjes toe. Laat 30 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Verwijder de laurierblaadjes zoveel mogelijk takjes tijm. Proef en voeg meer zout toe als je denkt dat het nodig is. -scampi toevoegen en niet langer dan 2 minuten laten sudderen.
Serveer met witte rijst, gegarneerd met de optionele verse peterselie.
-Zet het vuur laag tot medium en voeg boter toe. Voeg ui, paprika, bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer zout, cayennepeper en gerookte paprika erdoor. Roer de bloem erdoor tot het is opgelost.
-Voeg de bouillon, de tomatenblokjes, de Worcestershire-saus en de tijmtakjes toe. Roer door elkaar en voeg dan laurierblaadjes toe. Laat 30 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Verwijder de laurierblaadjes zoveel mogelijk takjes tijm. Proef en voeg meer zout toe als je denkt dat het nodig is. -scampi toevoegen en niet langer dan 2 minuten laten sudderen.
Serveer met witte rijst, gegarneerd met de optionele verse peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker Creools scampigerecht, boordevol scampi en groenten in een saus met Creoolse smaak.
Ingrediënten
olijfolie of druivenpitolie voor het aanbraden van de scampi
1 kg. grote of jumbo scampi gepeld, ontdarmd, staart-off
6 eetl. ongezouten boter
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel. zeezout
1/4 theelepel. cayennepeper 1/2 tl als je de voorkeur geeft aan pittiger
1 theelepel. gerookte paprikapoeder
2 eetlepels. bloem
1/2 liter visbouillon
1 blik tomatenblokjes
1 eetl. Worcestershire saus
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 - 2 theel. hete saus naar smaak
verse peterselie voor garnering, optioneel
1 kg. grote of jumbo scampi gepeld, ontdarmd, staart-off
6 eetl. ongezouten boter
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel. zeezout
1/4 theelepel. cayennepeper 1/2 tl als je de voorkeur geeft aan pittiger
1 theelepel. gerookte paprikapoeder
2 eetlepels. bloem
1/2 liter visbouillon
1 blik tomatenblokjes
1 eetl. Worcestershire saus
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 - 2 theel. hete saus naar smaak
verse peterselie voor garnering, optioneel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493395
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest chef = D.Dunn
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht