Bereidingswijze
Kook de aardappels gaar in water, waarin het maggi blokje is opgelost. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk, de boter en nootmuskaat tot een smeuïge puree.
Kook de rode kool gaar met laurier, kruidnagels, stroop, suiker , de helft van de appel en rode wijnazijn. Proef en breng krachtig op smaak met peper en zout. Vis de laurier met de kruidnagels eruit.
Bak het gehakt in een scheutje zonnebloem of olijfolie bruin en rul. Voeg de ui toe en fruit even mee. Voeg de rest van de blokjes appel toe en bak even mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschotel dun in met olie en leg een dun laagje puree op de bodem . Leg daarop het gehakt en vervolgens de rode kool. Werk de schotel af met de rest van de puree en zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Kook de rode kool gaar met laurier, kruidnagels, stroop, suiker , de helft van de appel en rode wijnazijn. Proef en breng krachtig op smaak met peper en zout. Vis de laurier met de kruidnagels eruit.
Bak het gehakt in een scheutje zonnebloem of olijfolie bruin en rul. Voeg de ui toe en fruit even mee. Voeg de rest van de blokjes appel toe en bak even mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschotel dun in met olie en leg een dun laagje puree op de bodem . Leg daarop het gehakt en vervolgens de rode kool. Werk de schotel af met de rest van de puree en zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ooit maakte ik volgens deze 2 recepten op basis van rundvlees een heerlijke jachtschotel. Deze jachtschotel is eenvoudig en heerlijk op een dg voor door de week. Vroeger maakte men een jachtschotel met restjes van wild. Vandaar ook de naam. Met gehakt is het uiteraard ook lekker en veel sneller klaar. Rode kool verdient meer smaakmakers dan alleen laurier en wat appel. Vandaar, dat ik mijn eigen recept van rode kool hierbij gemaakt heb. Tussen ( ) staan de aanpassingen hiervoor. Verder heb ik het recept opgevolgd.
jachtschotel-met-gents-stoofvlees-goudrenet-en-rode-koolproef-het-zuiden-met-gents-stoofvlees-voor-in-de-jachtschotel
jachtschotel-met-gents-stoofvlees-goudrenet-en-rode-koolproef-het-zuiden-met-gents-stoofvlees-voor-in-de-jachtschotel
Ingrediënten
300 gr geschilde kruimige aardappels ( 1 maggi blokje)
100 ml melk
10 gr roomboter
1 tl nootmuskaat
350 gr verse rode kool in stukjes
1 laurierblaadje( 2) ( 3 kruidnagels) (1 volle el appelstroop) (1 ½ el rode wijn azijn) (1 el suiker)
1 appel geschild in kleine blokjes
1 ui gepeld in halve ringen
200 gr rundergehakt
100 ml melk
10 gr roomboter
1 tl nootmuskaat
350 gr verse rode kool in stukjes
1 laurierblaadje( 2) ( 3 kruidnagels) (1 volle el appelstroop) (1 ½ el rode wijn azijn) (1 el suiker)
1 appel geschild in kleine blokjes
1 ui gepeld in halve ringen
200 gr rundergehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, rasp, pan, ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493391
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht