Bereidingswijze
Stoof de look samen met het venkelzaad en de gedroogde chili vlokken aan in een scheutje olijfolie in een pan. Snijd de salciccia in stukjes en doe ze bij in de pan. Laat enkele minuten bakken. Voeg de daarna de tomatenblokjes en passata toe. Breng extra op smaak met peper en zout.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel deze over de saus. Maak daarna vier kuiltjes in de saus en breek daar de eitjes in. Laat de mozzarella smelten en de eieren stollen onder deksel.
Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en bak er het broodkruim goudbruin en krokant in.
Bestrooi de eieren net voor het serveren nog met het krokant gebakken broodkruin en werk ze nog af met blaadjes basilicum.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel deze over de saus. Maak daarna vier kuiltjes in de saus en breek daar de eitjes in. Laat de mozzarella smelten en de eieren stollen onder deksel.
Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en bak er het broodkruim goudbruin en krokant in.
Bestrooi de eieren net voor het serveren nog met het krokant gebakken broodkruin en werk ze nog af met blaadjes basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van Peppe Giacomazza.
Ingrediƫnten
2 teentjes look , fijngehakt
1 tl venkelzaad
0,25 tl gedroogde chili vlokken
2 salciccia (venkelworsten)
200 g rijpe San Marzano tomaten , in blokjes
250 ml passata
125 g mozzarella
4 eieren
2 el broodkruim
olijfolie
peper en zout
1 tl venkelzaad
0,25 tl gedroogde chili vlokken
2 salciccia (venkelworsten)
200 g rijpe San Marzano tomaten , in blokjes
250 ml passata
125 g mozzarella
4 eieren
2 el broodkruim
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493389
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht