Bereidingswijze
Wrijf de oesterzwammen droog en schoon en snij de grootste in kleinere stukken.
Pel en snipper de sjalot heel fijn en fruit ze glazig in de hete geklaarde boter maar ze mogen niet kleuren.
Doe er dan de oesterzwammen bij , kruid met peper en zout en laat dan ca 5 minuten zacht stoven op een middelmatig vuur en roer af en toe zodat het niet aanbrand.
Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook.
Werk de consommé af met de gehakte peterselie en serveer meteen in verwarmde soepborden.
Pel en snipper de sjalot heel fijn en fruit ze glazig in de hete geklaarde boter maar ze mogen niet kleuren.
Doe er dan de oesterzwammen bij , kruid met peper en zout en laat dan ca 5 minuten zacht stoven op een middelmatig vuur en roer af en toe zodat het niet aanbrand.
Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook.
Werk de consommé af met de gehakte peterselie en serveer meteen in verwarmde soepborden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere vegetarische heldere bouillon.
Ingrediënten
2 l heldere groentebouillon
1 grote sjalot
300 g oesterzwammen
50 g geklaarde boter
2 el gehakte peterselie
1 grote sjalot
300 g oesterzwammen
50 g geklaarde boter
2 el gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppot
Leuke tips
In plaats van oesterzwammen kan je ook Parijse champignons , Kastanje champignons of wilde boschampions in de bouillon doen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493385
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch