Bereidingswijze
-Week brood in melk in een grote kom. Nadat het brood 4-5 minuten heeft geweekt, voeg je de eieren toe en klop je met het natte brood.
-Voeg uien, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en roer goed om.
-Voeg het rundvlees, het varkensvlees en het kalfsvlees toe en meng het mengsel voorzichtig om de ingrediënten te combineren, maar meng niet te lang.
-Maak je handen nat en rol de gehaktballetjes . Zet in de koelkast om op te stijven als het mengsel te warm wordt. Ze behouden hun vorm beter tijdens het koken als ze niet te zacht zijn.
-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Werk in twee porties, plaats de gehaktballen voorzichtig in de pan en bak een paar minuten aan elke kant (boven, onder en alle kanten), gebruik een paar soeplepels om de gehaktballen om te rollen terwijl ze koken. De gehaktballen worden een beetje plat en blijven niet precies rond, maar als je blijft draaien en bruin worden, zullen ze weer een ronde vorm krijgen. (zeef de olie tussen de baksels uit met een schuimspaan om eventuele verbrande stukjes te verwijderen). De totale baktijd voor elke bak moet ongeveer 10-12 minuten zijn. Gebruik een sondethermometer en haal uit de pan op 70°C
-Voeg uien, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en roer goed om.
-Voeg het rundvlees, het varkensvlees en het kalfsvlees toe en meng het mengsel voorzichtig om de ingrediënten te combineren, maar meng niet te lang.
-Maak je handen nat en rol de gehaktballetjes . Zet in de koelkast om op te stijven als het mengsel te warm wordt. Ze behouden hun vorm beter tijdens het koken als ze niet te zacht zijn.
-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Werk in twee porties, plaats de gehaktballen voorzichtig in de pan en bak een paar minuten aan elke kant (boven, onder en alle kanten), gebruik een paar soeplepels om de gehaktballen om te rollen terwijl ze koken. De gehaktballen worden een beetje plat en blijven niet precies rond, maar als je blijft draaien en bruin worden, zullen ze weer een ronde vorm krijgen. (zeef de olie tussen de baksels uit met een schuimspaan om eventuele verbrande stukjes te verwijderen). De totale baktijd voor elke bak moet ongeveer 10-12 minuten zijn. Gebruik een sondethermometer en haal uit de pan op 70°C
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
28.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vochtige, malse gehaktballen in Italiaanse stijl zijn een hartige combinatie van rundergehakt, gemalen varkensvlees en gemalen kalfsvlees, en ze zijn perfect gekruid met uien, knoflook, Parmezaanse kaas en andere kruiden en smaakmakers.
Ingrediënten
85 g Italiaans of Frans brood, korstjes verwijderd
8 cl volle melk
3 eieren
150 g fijngehakte uien
1 1/2 eetlepels verse knoflook fijngehakt
120 g vers geraspte Parmezaanse kaas
40 g fijngehakte verse Italiaanse platte peterselie
2 theelepels zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
750 g rundergehakt
500 g gemalen varkensvlees (geen worstvlees)
250 g gemalen kalfsvlees
6cl extra vierge olijfolie
8 cl volle melk
3 eieren
150 g fijngehakte uien
1 1/2 eetlepels verse knoflook fijngehakt
120 g vers geraspte Parmezaanse kaas
40 g fijngehakte verse Italiaanse platte peterselie
2 theelepels zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
750 g rundergehakt
500 g gemalen varkensvlees (geen worstvlees)
250 g gemalen kalfsvlees
6cl extra vierge olijfolie
Leuke tips
- De gehaktballen zijn volledig gaar en kunnen in verschillende recepten worden gebruikt.
- Voor spaghetti en gehaktballen: doe de gehaktballen direct in een pot met je favoriete tomatensaus en kook nog vijf tot tien minuten in de saus. Of leg ze in hete bouillon voor een Italiaanse Gehaktballensoep.
- Deze gehaktballen zijn goed in te vriezen. Bevries op een enkele laag in een schaal of pan. Eenmaal bevroren, plaats in zip-lock zakken en plaats terug in de vriezer.
- Voor spaghetti en gehaktballen: doe de gehaktballen direct in een pot met je favoriete tomatensaus en kook nog vijf tot tien minuten in de saus. Of leg ze in hete bouillon voor een Italiaanse Gehaktballensoep.
- Deze gehaktballen zijn goed in te vriezen. Bevries op een enkele laag in een schaal of pan. Eenmaal bevroren, plaats in zip-lock zakken en plaats terug in de vriezer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493380
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht