Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2022 - 08:48
Bereidingswijze
-Doe de hamknokkels in een pan en bedek ze met water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen om een deel van het zout te verwijderen. Giet af en spoel af.
-In een grote soeppan, op middelhoog vuur, verwarm de olijfolie.
-Voeg als de olie heet is de aardappelen toe en bak tot ze bruin beginnen te worden en aan de bodem van de pan blijven plakken, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de prei, wortelen en bleekselderij toe en bak tot alles bedekt is met de olie.
-Voeg 4 liter water, de spliterwten en de hamknokkels toe en breng aan de kook. Sudderen, onbedekt, tot de erwten zijn afgebroken, ongeveer 45 minuten.
-Voeg de gerst toe en laat sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 45 minuten.
-De spliterwten moeten worden afgebroken en hebben de soep op dit punt dik en romig gemaakt. Voeg de spinazie, maïs en zout toe en laat sudderen tot de spinazie zacht is, ongeveer 10 minuten.

Heet opdienen.
Afbeelding
Italiaanse gerstsoep  ( Orzetto)
Italiaanse gerstsoep  ( Orzetto)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere groente-en-gerstsoep uit Italië , een heerlijke maaltijdsoep die bovendien nog gezond is ook ! 
Ingrediënten
2 gerookte varkensknokkels (zie foto)
6 cl extra vergine olijfolie
400 g aardappelen ( in blokjes)
2 preiwitten
200 g gehakte wortels
100 g gehakte selder
250 g spliterwten (gespoeld)
300 g gerst (gespoeld)
150 g baby spinazie
150 g mais (vers of diepvries) of doperwten (vers of diepvries)
2 el zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493378
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester