Ovenschotel met spinazie en mosterd – roomsaus en vissticks.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2022 - 07:54
Bereidingswijze
Kook de aardappelschijfjes nog enkele minuten. Giet ze af en spoel ze koud.

Verwarm een wok of hapjespan en smelt de roomboter. Voeg de olie toe. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit enkele minuten. Voeg de uitgelekte spinazie toe en roerbak deze enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.



Klop ondertussen het ei los met de room en voeg, mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder en bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
Wrijf een ovenschaal dun in met olie. Beleg de bodem met plakjes aardappel. Verdeel er een laag spinazie over. Herhaal dit nogmaals. Giet de saus over het geheel.

Druk er de bevroren vissticks in en strooi er geraspte kaas overheen. Laat in het midden van de oven , voorverwarmd op 200 graden in 25 minuten garen.
Afbeelding
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept las ik op Food, Family Lifestyle. Er werd in dit recept voor 4 personen slechts 400 gram verse spinazie en 600 gram aan aardappelschijfjes gebruikt. Dat vond ik erg weinig. Aangezien onze dochter met haar 2 kinderen aanschuift ( manlief had een diner op het werk) en het allemaal goede eters zijn , heb ik dit gerecht naar eigen inzien aangepast. Twee pakken diepvriesspinazie van 500 gram en 1000 gram aardappelschijfjes. Bovendien heb ik nog een gesnipperde ui toegevoegd en heb ik meer vissticks gebruikt.Ik maakte 2 aparte schotels . Voor de kleinkinderen heb ik slechts 3 tl mosterd en voor ons volwassenen ruim  2 el mosterd gebruikt. Mosterd mag je proeven, maar het moet niet overheersend zijn.Deze schotel is ruim voldoende voor 3 volwassenen en 2 goed etende kinderen, of 5 volwassenen. Blij, dat ik dit zo gedaan heb. Het was een groot succes en zeker om de  "oeh en ah "geluiden van onze kleinzoon aan te horen.

Jammer , dat ik 30+ kaas moest gebruiken. Deze smelt niet mooi. Ik had helaas geen cheddar of geraspte mozzarella meer.
Ingrediënten
1 kg voorgekookte aardappelschijfjes
1 kg diepvries spinazie ( ontdooid en uitgelekt)
250 ml kookroom
2 el zachte mosterd
1 ei
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
2 tl bieslook
2 tl knoflook poeder
1 tl uienpoeder
jong belegen geraspte kaas
klontje roomboter met en klein scheutje olie
gemalen peper en zout naar smaak
15 vissticks
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel, pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493377
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47