Bereidingswijze
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
Maak een marinade met de olie , citroensap , de roze peperbessen en de korianderblaadjes , meng het goed en leg dan de scampi's in de marinade en zet ze een uur afgedekt en koel weg.
Vermeng de zachte boter met het geperste knoflook , het sjalotje en de groene kruiden en schep de massa op een vel plastiekfolie , maak er een rolletje van en laat de kruidenboter gedurende een uurtje goed opstijven in de koelkast.
Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog op keukenpapier en grill ze dan onder de grill in de oven tot ze mooi rood zijn.
Haal de folie van de kruidenboter en snijd de rol in plakjes. Leg er per elke portie een schijfje ervan en serveer.
Geef er een ovenverse stokbrood met look boter bij.
Maak een marinade met de olie , citroensap , de roze peperbessen en de korianderblaadjes , meng het goed en leg dan de scampi's in de marinade en zet ze een uur afgedekt en koel weg.
Vermeng de zachte boter met het geperste knoflook , het sjalotje en de groene kruiden en schep de massa op een vel plastiekfolie , maak er een rolletje van en laat de kruidenboter gedurende een uurtje goed opstijven in de koelkast.
Haal de scampi's uit de marinade en dep ze droog op keukenpapier en grill ze dan onder de grill in de oven tot ze mooi rood zijn.
Haal de folie van de kruidenboter en snijd de rol in plakjes. Leg er per elke portie een schijfje ervan en serveer.
Geef er een ovenverse stokbrood met look boter bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verukkelijk lekker en snel klaar !
Ingrediƫnten
20 scampi's
5 el olie
1 el citroensap
1 kl roze peper bessen
1 el gehakte koriander
Voor de kruidenboter :
150 g gezouten boter
1 teentje knoflook , geperst
1 klein sjalotje , fijngehakt
1 el gehakte verse kruiden (bieslook , peterselie , kervel...)
5 el olie
1 el citroensap
1 kl roze peper bessen
1 el gehakte koriander
Voor de kruidenboter :
150 g gezouten boter
1 teentje knoflook , geperst
1 klein sjalotje , fijngehakt
1 el gehakte verse kruiden (bieslook , peterselie , kervel...)
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
houten lepel
plastiekfolie
rooster voor de oven
houten lepel
plastiekfolie
rooster voor de oven
Leuke tips
Voor de kruidenboter kunt u in theorie zowat alle verse kruiden uit het kruidentuintje gebruiken , maar meng echter niet te veel smaken door elkaar.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493375
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht