Scampi's met bonte groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/04/2022 - 20:05
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250°C.
Was de paprika's , halveer ze en verwijder de zaadlijsten en de pitten. Leg ze met de bolle kant op een rooster naar boven en roostert tot de huid blaren begint te tonen. Haal ze uit de oven en laat ze onder een bevochte doek zweten en pel en snijd het vruchtvlees in ruiten van 1 cm.
Snijd onder de tomaten een kruisje en leg ze 15 seconden in kokend water en schrik ze in ijskoud water. Pel ze , halveer ze en snijd ze dan fijn. De lente-uitjes wassen en in ringen snijden.
Spel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een pan en bak daarin de scampi's tot ze mooi rood worden. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.
Laat boter smelten in de pan en fruit daarin de lente-uitjes op een zacht vuur , pers de knoflook erboven uit en doe de tomatenstukjes en de paprika's blokjes bij en laat even meestoven. Giet daarna de room erbij aan de kook brengen en 5 minuten op een matig vuur zachtjes laten koken.
Breng op smaak met peper , zout en citroensap. scampi's erbij doen en in de saus warm laten worden.
Serveer met rijst of pasta op voorverwarmde borden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kleurrijke paprika's en tomaten vullen de milde smaak van de scampi's perfect aan.
Ingrediënten
1 rode , 1 groene en 1 gele paprika
2 grote vleestomaten
1 kg scampi's met schaal en kop of 800 g zonder kop
1 el olijfolie
1 el boter
1 teentje knoflook
250 ml room
citroensap
zout , peper en cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493374
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003