Sechuan chili olie huisgemaakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/04/2022 - 09:42
Bereidingswijze
-meng de chilivlokken, vijfkruidenpoeder, sesamzaad, steranijs, Sichuan-peperkorrels en laurierblaadjes in een hittebestendige keramische kom die minstens 50 cl vloeistof kan bevatten. Zet de kom op een hittebestendige onderzetter.
-Verhit olie in een wok (of koekenpan) op middelhoog vuur. Voeg gember toe. Wanneer de gember begint te verwelken en goudbruin wordt, zet dan onmiddellijk het vuur uit. De olie moet 190 °C zijn.
-Giet voorzichtig olie of gebruik een pollepel om olie in de kom met gemengde kruiden te gieten. De olie zal een paar seconden borrelen en de kruiden koken. Terwijl de olie borrelt, gebruik je een metalen lepel om voorzichtig te roeren om de kruiden te mengen, zodat ze goed gaar worden.
-Als de olie een beetje is afgekoeld, schep je de steranijs en het laurierblad eruit en gooi je deze weg.
-De olie is nu klaar voor gebruik! De smaak zal rijpen als je het een dag laat rusten, zodat de kruiden in de olie kunnen trekken.

Afbeelding
Sechuan chili olie huisgemaakt
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het duurt slechts vijf minuten om de lekkerste chili-olie te maken met extra geur, nootachtigheid en rokerigheid!
Ingrediënten
4 eetlepels Chinese chilivlokken
2 theelepels vijfkruidenpoeder
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 theelepel gemalen Sichuan peperkorrels
1 hele steranijs (optioneel)
2 laurierblaadjes
24 cl plantaardige olie (of druivenpitolie)
1 stuk dun gesneden gember (optioneel)
Leuke tips
De olie is afgedekt bij kamertemperatuur twee weken houdbaar, of maximaal zes maanden in de koelkast in een luchtdichte verpakking.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493370
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester