Bereidingswijze
Smoren
- Plaats het vlees in een grote pan en bedekken met water zodat het net onderstaat. Kook op middelhoog vuur tot het kookt. Zet op middelhoog vuur en kook gedurende 10 minuten. Schuim het oppervlak af met een fijnmazige zeef en gooi het schuim weg totdat de bouillon helder wordt.
-Voeg alle ingrediënten voor het smoren toe. Draai naar middelhoog vuur.
-Laat sudderen, afgedekt, tot het vlees zacht is maar niet mals genoeg om uit elkaar te vallen, ongeveer 2 uur.
-Je kan ook werken met een snelkookpan : Plaats het rundvlees in een snelkookpan of Instant Pot. Voeg alle ingrediënten voor het smoren en 24 cl water toe. Sluit en sluit het deksel. Als u een snelkookpan gebruikt, kook dan op middelhoog vuur totdat de druk is bereikt en draai dan naar middelhoog vuur. Kook 35 minuten onder hoge druk.
-Zodra het vlees klaar is, breng het over naar een bord om voldoende af te koelen om te hanteren. Snijd het rundvlees tegen de draad in in stukken van 4 cm. Nu kunt u het rundvlees serveren of het in een luchtdichte verpakking in de koelkast 3 tot 4 dagen bewaren voordat u het serveert.
Saus :
-Meng alle sausingrediënten in een kom. Voor een nog beter resultaat de saus vooraf mengen en een paar uur laten staan alvorens te serveren.
Serveren :
-Snijd het rundvlees in dunne plakjes. Breng over naar een diep bord. Besprenkel met veel saus, garneer met koriander, sesamzaadjes en pinda's.
Serveer op kamertemperatuur als voor- of hoofdgerecht.
- Plaats het vlees in een grote pan en bedekken met water zodat het net onderstaat. Kook op middelhoog vuur tot het kookt. Zet op middelhoog vuur en kook gedurende 10 minuten. Schuim het oppervlak af met een fijnmazige zeef en gooi het schuim weg totdat de bouillon helder wordt.
-Voeg alle ingrediënten voor het smoren toe. Draai naar middelhoog vuur.
-Laat sudderen, afgedekt, tot het vlees zacht is maar niet mals genoeg om uit elkaar te vallen, ongeveer 2 uur.
-Je kan ook werken met een snelkookpan : Plaats het rundvlees in een snelkookpan of Instant Pot. Voeg alle ingrediënten voor het smoren en 24 cl water toe. Sluit en sluit het deksel. Als u een snelkookpan gebruikt, kook dan op middelhoog vuur totdat de druk is bereikt en draai dan naar middelhoog vuur. Kook 35 minuten onder hoge druk.
-Zodra het vlees klaar is, breng het over naar een bord om voldoende af te koelen om te hanteren. Snijd het rundvlees tegen de draad in in stukken van 4 cm. Nu kunt u het rundvlees serveren of het in een luchtdichte verpakking in de koelkast 3 tot 4 dagen bewaren voordat u het serveert.
Saus :
-Meng alle sausingrediënten in een kom. Voor een nog beter resultaat de saus vooraf mengen en een paar uur laten staan alvorens te serveren.
Serveren :
-Snijd het rundvlees in dunne plakjes. Breng over naar een diep bord. Besprenkel met veel saus, garneer met koriander, sesamzaadjes en pinda's.
Serveer op kamertemperatuur als voor- of hoofdgerecht.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fu Qi Fei Pian, of Sichuan Gesneden Beef in Chilisaus, is een van de meest ondergewaardeerde gerechten buiten China. De malse plakjes rundvlees worden geserveerd in een rijke, pittige hete saus en overgoten met pindavlokken en koriander. Elke hap barst van de smaak. Je moet dit eens proberen als je van de echt Sichuan-keuken houdt.
Ingrediënten
1,3 tot 1,5 kg runderborst
Smoren :
6 cl lichte sojasaus (of sojasaus)
6 cl Shaoxing-wijn (of droge sherry)
1 eetlepel suiker
4 gedroogde chilipepers
3 groene uien, in de lengte gehalveerd
2 grote plakjes gember
1/2 kaneelstokje
1 laurierblad
1 theelepel Sichuan peperkorrels
1 theelepel zout
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
Saus :
4 eetlepels zelfgemaakte chiliolie met 2 eetlepels chilivlokkenresten (of naar smaak) - zie recept op smulweb -
3 eetlepels stoofvocht
2 eetlepels zelfgemaakte gearomatiseerde zoete sojasaus
2 theelepels Chinkiang-azijn
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen geroosterde Sichuan-peperkorrels (of naar smaak)
3 teentjes knoflook, geraspt
2 groene uien, gesnipperd
1 theelepel gember, geraspt
Topping-opties :
Gehakte koriander, geroosterde sesamzaadjes en/of gehakte geroosterde pinda's voor garnering
Smoren :
6 cl lichte sojasaus (of sojasaus)
6 cl Shaoxing-wijn (of droge sherry)
1 eetlepel suiker
4 gedroogde chilipepers
3 groene uien, in de lengte gehalveerd
2 grote plakjes gember
1/2 kaneelstokje
1 laurierblad
1 theelepel Sichuan peperkorrels
1 theelepel zout
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
Saus :
4 eetlepels zelfgemaakte chiliolie met 2 eetlepels chilivlokkenresten (of naar smaak) - zie recept op smulweb -
3 eetlepels stoofvocht
2 eetlepels zelfgemaakte gearomatiseerde zoete sojasaus
2 theelepels Chinkiang-azijn
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen geroosterde Sichuan-peperkorrels (of naar smaak)
3 teentjes knoflook, geraspt
2 groene uien, gesnipperd
1 theelepel gember, geraspt
Topping-opties :
Gehakte koriander, geroosterde sesamzaadjes en/of gehakte geroosterde pinda's voor garnering
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493369
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Maggie Zhu
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht