Pasta all'amatriciana

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/03/2022 - 21:55
Bereidingswijze
VOORBEREIDING:

Vul de grote pan met water en breng het aan de kook. Snij de guanciale in reepjes. Doe de gepelde tomaten in een kom en prak ze met een vork.

BEREIDINGSWIJZE:

Als de water kookt doe je 1 eetlepel zout er in ,goed roeren, en dan doe je bucatini er in. Kijk op de verpakking waneer de pasta al dente is.
Ondertussen doe je de guanciale in hapjes pan en bak het ongeveer in laag/medium vuur 2a3 minuten totdat de reepjes wat krokanter worden en dat er genoeg vet eruit komt. (Daarom hoef je geen olie of boter te gebruiken).
Giet dan de wijn er in, en kookt totdat de alcohol verdampt. Daarna doe je de tomaten er in en breng het op smaak met zout en peper en doe ook een beetje chili vlokken er in. Let wel op met zout ,want je heb zout in pasta water gedaan ,en guanciale en pecorino zijn ook zoutig van smaak.
Als de bucatini klaar is, haal je het eruit en doe het in de hapjespan en mix het goed door elkaar.
Doe dan nog de geraspte pecorino erbij en dan nog goed door elkaar mixen en dan is het klaar.
Afbeelding
Pasta all'amatriciana
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een traditioneel Italiaanse recept. 

 
Ingrediënten
200gr Bucatini
125gr guanciale
400gr gepelde tomaten
100ml witte wijn
Pecorino kaas (geraspt)
Chili vlokken
Zout en peper
Leuke tips
Bij het serveren kan je natuurlijk nog extra pecorino erop strooien
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493366
Homepage ID
3039259
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
FvW1988