Bereidingswijze
Bestrooi de kip stukjes met peper en zout naar smaak en bestuif ze royaal met bloem.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de stukjes kip al omscheppend mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook , de chipotle saus in het overgebleven vet. Mocht het nodig zijn, voeg dan een extra scheutje olie toe.
Voeg koriander, kaneel, komijn , oregano, suiker en tomatenpuree toe en fruit een halve minuut.
Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel er een kippenbouillonblokje over. Dan gaat de kip erbij en circa 200 ml water. Precies zóveel dat de kip nét onder staat.
Laat dit geheel minimaal 20 minuutjes zachtjes pruttelen met een deksel op de pan , die de pan niet geheel afsluit. Haal het deksel van de pan en stoof nogmaals 30 minuten.
Garneer het gerecht met schuin gesneden plakjes bosui.
Mocht de stoof te waterig blijven , voeg dan eventueel een maizenapapje toe.
Is de stoof te droog geworden voeg dan wat extra water toe.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de stukjes kip al omscheppend mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook , de chipotle saus in het overgebleven vet. Mocht het nodig zijn, voeg dan een extra scheutje olie toe.
Voeg koriander, kaneel, komijn , oregano, suiker en tomatenpuree toe en fruit een halve minuut.
Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel er een kippenbouillonblokje over. Dan gaat de kip erbij en circa 200 ml water. Precies zóveel dat de kip nét onder staat.
Laat dit geheel minimaal 20 minuutjes zachtjes pruttelen met een deksel op de pan , die de pan niet geheel afsluit. Haal het deksel van de pan en stoof nogmaals 30 minuten.
Garneer het gerecht met schuin gesneden plakjes bosui.
Mocht de stoof te waterig blijven , voeg dan eventueel een maizenapapje toe.
Is de stoof te droog geworden voeg dan wat extra water toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chipotle in adobosaus is dé grandioze smaakmaker in dit gerecht, tenminste als je liefhebber van een beetje pittig en van een lichte rooksmaak bent. Een onmisbaar product uit de Mexicaanse keuken. Bij een stoof op basis van rundvlees moet het gerecht uren stoven. Dat is bij deze kipstoof geenszins het geval. Hoewel, hoe langer op een zo laag mogelijk vuurtje laten pruttelen, des te smaakvoller. Eventueel al daags van te voren te bereiden. En dan die geuren in de keuken......Ik maakte dit gerecht meteen voor 4 personen, zodat ik niet met een half blikje, tomatenpuree, tomatenblokjes en chipotle bleef zitten. Mijn enige aanpassing in deze is de hoeveelheid kippendij. ( 450 gram )
En tja, aangezien we met z'n allen de gasprijs in de gaten houden.... maakt iets pittig eten ons van binnen wel lekker warm :) Voor ons althans een blijvertje.
En tja, aangezien we met z'n allen de gasprijs in de gaten houden.... maakt iets pittig eten ons van binnen wel lekker warm :) Voor ons althans een blijvertje.
Ingrediënten
750 gram kippendij filet in stukjes gesneden
1 flinke eetlepel bloem
2 rode uien in dunne halve of kwart ringen gesneden
4 teentjes knoflook fijngehakt
flinke snuf versgemalen zwart peper en zout1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel suiker
1/2 theelepel kaneel
1 blikje chipotle peper in adobo saus
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree blikje 70 gram
1 kip bouillonblokje( minder zout)
200 milliliter water
3 stengels bosui fijngesneden en optioneel
zonnebloemolie of andere milde olie
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes pan
Leuke tips
Lekker met rijst, of noedels. Gebruik het gerecht in taco's of vul er een wrap mee. Gebruik kokosmelk i.p.v water. Serveer met een groente naar keuze.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493365
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Familie over de kook. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht