Bereidingswijze
Was de komkommer. Halveer deze in de lengte en haal er de zaadjes met een lepeltje uit. Schaaf of snij de komkommerhelften in dunne plakjes. Snij 3 ringetjes van de rode peper af. Verwijder eventuele zaadjes.
Breng, azijn, water , zout, suiker , kruidnagels , laurierblad en piment aan de kook Laat de suiker geheel oplossen.
Voeg komkommer, rode peper en rode ui toe enkele seconden meekoken.
Verdeel de vaste inhoud van de pan in de schone potjes en giet er het zuurmengsel overheen. Draai de deksels erop. Zet omgekeerd voor 15 minuutjes op een schone handdoek. Daarna rechtop .
Heel lang houdbaar. Erg lekker bij pittige Aziatische gerechten. Een beetje door een salade, of als extra zuurtje bij de maaltijd of bij de boterham
Breng, azijn, water , zout, suiker , kruidnagels , laurierblad en piment aan de kook Laat de suiker geheel oplossen.
Voeg komkommer, rode peper en rode ui toe enkele seconden meekoken.
Verdeel de vaste inhoud van de pan in de schone potjes en giet er het zuurmengsel overheen. Draai de deksels erop. Zet omgekeerd voor 15 minuutjes op een schone handdoek. Daarna rechtop .
Heel lang houdbaar. Erg lekker bij pittige Aziatische gerechten. Een beetje door een salade, of als extra zuurtje bij de maaltijd of bij de boterham
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk , snel en kruidig zoetzuur. Smaakt prima bij Aziatische gerechten. Van deze hoeveelheid kon ik 2 potjes vullen.
Ingrediënten
1 komkommer gewassen
1 grote rode ui, geschild in kwart ringen
250 ml wijnazijn
200 ml water
3 - 4 el suiker
½ tl zout
½ tl pimentpoeder
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
3 ringetjes rode peper zonder zaad
2 schone gesteriliseerde potjes met schroefdeksel
1 grote rode ui, geschild in kwart ringen
250 ml wijnazijn
200 ml water
3 - 4 el suiker
½ tl zout
½ tl pimentpoeder
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
3 ringetjes rode peper zonder zaad
2 schone gesteriliseerde potjes met schroefdeksel
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank, mes, of schaaf
Leuke tips
****Zet de potjes met de deksels in de oven. Verwarm de oven tot 150 graden en laat de potjes en deksels 15 minuten staan. Zet de oven uit en laat de potjes en deksels tot gebruik in de oven staan.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493359
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch