Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Was de rijst tot het water helder is. Sla deze stap niet over!
-Voeg in een kom rijst, zout en peper toe. Mix tot de rijst goed gemengd is met het zout en de peper.
-Voeg in een grote ovenschotel de boter toe en smeer uit tot de binnenkant volledig bedekt is.
-Voeg zure room toe en doe hetzelfde. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag over de binnenkant van de schotel verdeelt
-Voeg rijst, slagroom, zware room en bouillon toe. Niet roeren.
-Je kunt er een zachte draai aan geven zonder de bodem en zijkanten aan te raken.
-Dek af en bak gedurende 2 uur.
-Haal uit de oven en serveer direct.
-Was de rijst tot het water helder is. Sla deze stap niet over!
-Voeg in een kom rijst, zout en peper toe. Mix tot de rijst goed gemengd is met het zout en de peper.
-Voeg in een grote ovenschotel de boter toe en smeer uit tot de binnenkant volledig bedekt is.
-Voeg zure room toe en doe hetzelfde. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag over de binnenkant van de schotel verdeelt
-Voeg rijst, slagroom, zware room en bouillon toe. Niet roeren.
-Je kunt er een zachte draai aan geven zonder de bodem en zijkanten aan te raken.
-Dek af en bak gedurende 2 uur.
-Haal uit de oven en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een klassiek Egyptisch gerecht, gebakken rijst (ook bekend als Roz Maamar) wordt op verschillende manieren gemaakt, maar deze hartige versie is een recept van een Egyptische familie uit Zuid Egypte. Gemaakt met romige boter en rijke slagroom, het is krokant van buiten, zacht van binnen en ongelooflijk lekker! Serveer warm .
Ingrediënten
800 g kort korrelige rijst
8 el boter op kamertemperatuur
24 cl zure room
1 el zeezout
2-3 tl zwarte peper (meer of minder naar smaak)
24 cl zware room of volle melk
24 cl slagroom (ook bekend als ishta)
48 cl runderbouillon
8 el boter op kamertemperatuur
24 cl zure room
1 el zeezout
2-3 tl zwarte peper (meer of minder naar smaak)
24 cl zware room of volle melk
24 cl slagroom (ook bekend als ishta)
48 cl runderbouillon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493356
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch