Bereidingswijze
-Kruid de kip met peper en zout.
-Verhit 2 eetlepels olie in een zware gietijzeren koekenpan. Schroei de kip aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en zet apart.
-voeg de resterende olie toe aan de pan. Fruit de ui tot ze transparant is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de paprika, wortel, champignons en kruiden toe; kook 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
-Schenk de wijn erbij en schraap de gebruinde stukjes van de bodem van de pan. Kook tot de wijn is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
-Voeg geplette tomaten, tomatenpuree, Roma-tomaten en chill flakes toe. Breng op smaak met peper en zout naar eigen smaak.
- Leg de stukken kip terug in de pan en kook verder volgens de onderstaande instructie.
VOOR DE OVEN:
-Breng de afgedekte koekenpan over naar een voorverwarmde oven op 190 ° C en bak gedurende 50 minuten. -Verwijder het deksel, voeg de olijven toe en kook nog 20 minuten tot de kip zacht is en van het bot valt en de saus is ingekookt.
-Verhit 2 eetlepels olie in een zware gietijzeren koekenpan. Schroei de kip aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en zet apart.
-voeg de resterende olie toe aan de pan. Fruit de ui tot ze transparant is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de paprika, wortel, champignons en kruiden toe; kook 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
-Schenk de wijn erbij en schraap de gebruinde stukjes van de bodem van de pan. Kook tot de wijn is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
-Voeg geplette tomaten, tomatenpuree, Roma-tomaten en chill flakes toe. Breng op smaak met peper en zout naar eigen smaak.
- Leg de stukken kip terug in de pan en kook verder volgens de onderstaande instructie.
VOOR DE OVEN:
-Breng de afgedekte koekenpan over naar een voorverwarmde oven op 190 ° C en bak gedurende 50 minuten. -Verwijder het deksel, voeg de olijven toe en kook nog 20 minuten tot de kip zacht is en van het bot valt en de saus is ingekookt.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De BESTE Chicken Cacciatore in een rijke en rustieke saus met kip die van het bot valt, is eenvoudig Italiaans comfort food op zijn best! Authentieke Kip Cacciatore is een Italiaanse klassieker, en je zult nooit een sappiger huisgemaakte maaltijd krijgen dan dit recept! Makkelijk te maken en geliefd bij het hele gezin!
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
6 kippendijen zonder vel
Zout en peper, naar smaak
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
6 tenen gehakte knoflook
1 kleine gele paprika (paprika), in blokjes gesneden
1 kleine rode paprika (paprika), in blokjes gesneden
1 grote wortel, geschild en in plakjes
300 g champignons, in plakjes
100 g ontpitte zwarte olijven
8 takjes tijm
2 eetlepels vers gehakte peterselie en basilicum plus meer om te garneren
1 theelepel gedroogde oregano
150 ml rode wijn
820 g geplette tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
200g Roma-tomaten, gehalveerd
1/2 theelepel rode pepervlokken
6 kippendijen zonder vel
Zout en peper, naar smaak
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
6 tenen gehakte knoflook
1 kleine gele paprika (paprika), in blokjes gesneden
1 kleine rode paprika (paprika), in blokjes gesneden
1 grote wortel, geschild en in plakjes
300 g champignons, in plakjes
100 g ontpitte zwarte olijven
8 takjes tijm
2 eetlepels vers gehakte peterselie en basilicum plus meer om te garneren
1 theelepel gedroogde oregano
150 ml rode wijn
820 g geplette tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
200g Roma-tomaten, gehalveerd
1/2 theelepel rode pepervlokken
Leuke tips
OP VOORHAND MAKEN ?
-Deze kipcacciatore kan tot 1 dag van tevoren worden gemaakt, gekoeld, afgedekt bewaren. Verwarm opnieuw op laag tot middelhoog vuur.
BEVRIEZEN:
-Breng de gekoelde cacciatore over in een luchtdichte container en breng over naar de vriezer. De dag van serveren, 's morgens ontdooien en op kamertemperatuur brengen. Breng over naar een koekenpan / pan en verwarm opnieuw op laag tot middelhoog vuur tot het is opgewarmd.
-Deze kipcacciatore kan tot 1 dag van tevoren worden gemaakt, gekoeld, afgedekt bewaren. Verwarm opnieuw op laag tot middelhoog vuur.
BEVRIEZEN:
-Breng de gekoelde cacciatore over in een luchtdichte container en breng over naar de vriezer. De dag van serveren, 's morgens ontdooien en op kamertemperatuur brengen. Breng over naar een koekenpan / pan en verwarm opnieuw op laag tot middelhoog vuur tot het is opgewarmd.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493352
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = karina
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht