Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/30/2022 - 19:37
Bereidingswijze
Smelt het klontje boter en roerbak de uienringetjes met de plakjes champignon 3 minuten. Roer er de bloem doorheen en laat even pruttelen. Voeg het citroensap toe en vervolgens beetje bij beetje al roerende de melk en de room. Laat deze saus even koken. Roer er de mosterd door en breng op smaak met peper en zout.

Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de vis met wat zout en peper en giet er de saus overheen. Bestrooi het gerecht met de geschaafde amandelen en laat de vis in circa 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als de amandeltjes nog niet bruin zijn , kun je de schaal even onder de hete grill zetten.
Afbeelding
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Ovenschotel met kabeljauw, champignons, lente- ui en mosterdroomsaus.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijke ovenschotel met kabeljauw, champignons en lente- ui gegaard in een mosterd-roomsaus en getopt met amandelschaafsel. Lekker met een romige puree en sperzieboontjes.
Ingrediënten
300 g kabeljauwfilet ( of haas) in stukjes van ca 10 cm
1 bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden
125 g champignons in plakjes gesneden
15 g boter
1 el bloem
1 el citroensap
1 dl melk
¼ dl slagroom( kookroom)
1 el (dragon)mosterd
40 g geschaafde amandelen
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank, mes en pan
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493349
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visrecepten .nl Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47