Bereidingswijze
Maak eerst de Provençaalse kruiden : 1 1/2 el rozemarijn , 1/2 el tijm , 1/2 el oregano , 1 el bonenkruid en 1 el basilicum en meng ze goed door elkaar.
Dep de in stukken gesneden kalfsnieren goed droog en bestuif ze lichtjes met bloem en laat ze snel bakken in hete boter in een pot of hoge pan en kruid ze met peper en zout. Laat ze rondom goudbruin bakken.
Doe daarna de tomatenblokjes en de staafjes courgette bij het vlees.
Doe de kalfsfond in een mengkom en meng de tomatenpuree los in de fond en doe dit ook bij het vlees.
Breng daarna op smaak met de suiker en de Provençaalse kruiden.
Dek af en laat het ca.20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje of tot het vlees gaar is.
Serveer met gebakken aardappelen of aardappelschijfjes.
Dep de in stukken gesneden kalfsnieren goed droog en bestuif ze lichtjes met bloem en laat ze snel bakken in hete boter in een pot of hoge pan en kruid ze met peper en zout. Laat ze rondom goudbruin bakken.
Doe daarna de tomatenblokjes en de staafjes courgette bij het vlees.
Doe de kalfsfond in een mengkom en meng de tomatenpuree los in de fond en doe dit ook bij het vlees.
Breng daarna op smaak met de suiker en de Provençaalse kruiden.
Dek af en laat het ca.20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje of tot het vlees gaar is.
Serveer met gebakken aardappelen of aardappelschijfjes.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het orginele recept van mijn moeder was alleen gekruid met peper en zout , ik hebt bij dit recept met pronçaalse kruiden bijgevoegd.
Ingrediënten
2 kalsnieren , in stukken gesneden
bloem
2 grote vleestomaten , gepeld en in stukken gesneden
1 kleine courgette of kleine komkommer , geschild en in staafjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 1/2 dl kalfsfond
peper en zout
snuifje suiker
1/2 el Provençaalse kruiden
bloem
2 grote vleestomaten , gepeld en in stukken gesneden
1 kleine courgette of kleine komkommer , geschild en in staafjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 1/2 dl kalfsfond
peper en zout
snuifje suiker
1/2 el Provençaalse kruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
Gietijzeren braad pot of hoge braadpan
kleine mengkom
garde
kleine mengkom
garde
Leuke tips
Koop panklare niertjes dan hoeft u ze niet niet meer te laten trekken in zout water dan is dit gerecht in amper een half uur klaar.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493345
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht