Bereidingswijze
Was en versnijd de groenten en zet ze op in een grote pot water. Voeg er de tijm , laurier en groentebouillon bij.
Voeg na 30 minuten de mergpijpjes erbij en laat nog eens 30 minuten sudderen.
Serveer de soep met de mergpijpjes , de boterham en wat grof zout.
Overstrooi met peterselie en peper.
Voeg na 30 minuten de mergpijpjes erbij en laat nog eens 30 minuten sudderen.
Serveer de soep met de mergpijpjes , de boterham en wat grof zout.
Overstrooi met peterselie en peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soep met een mergpijpje , wie maakt dat nog ? Vraag maar eens na bij ouders en grootouders : een mergpijpje , dat lusten ze wel. Zelf ook eens proberen ? Een mergpijp vind je zeker nog bij de betere slager.
Ingrediënten
4 mergpijpen
1 wortel
1 prei
2 stengels selder
1 ui
1 teentje look
water
1 el groentebouillon (instant)
1 takje tijm
1 blaadje laurier
4 sneden bruin brood
2 el gehakte peterselie
1 tl grof zout en peper uit de molen
1 wortel
1 prei
2 stengels selder
1 ui
1 teentje look
water
1 el groentebouillon (instant)
1 takje tijm
1 blaadje laurier
4 sneden bruin brood
2 el gehakte peterselie
1 tl grof zout en peper uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soep pot
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493344
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
koken.vtm.be/De perfecte keuken - Piet Huysentruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht