Bereidingswijze
-Plaats de braadworst in een grote koekenpan met 1 eetlepel spekdruppels op middelhoog vuur; kook en roer de braadworst tot de stukjes bruin zijn en niet langer roze van binnen, ongeveer 15 minuten. Giet overtollig vet af.
-Plaats de resterende 1 eetlepel spekdruppels in een grote, diepe pan op middelhoog vuur en kook en roer de ui, groene en jalapenopepers en knoflook tot de ui doorschijnend is, ongeveer 8 minuten. Doe de braadworst in de pan met de groenten en roer de zuurkool, rode bonen, petite blokjes tomaat, geplette tomaten, tomatensaus, tomatensap, bier, zout, zwarte peper, komijn, chilipoeder, suiker, knoflookpoeder, paprika erdoor , piment en oregano.
-Breng de chili aan de kook, zet het vuur laag en roer de melkchocolade erdoor tot deze gesmolten en opgelost is. Laat 5 uur sudderen, af en toe roeren.
-Plaats de resterende 1 eetlepel spekdruppels in een grote, diepe pan op middelhoog vuur en kook en roer de ui, groene en jalapenopepers en knoflook tot de ui doorschijnend is, ongeveer 8 minuten. Doe de braadworst in de pan met de groenten en roer de zuurkool, rode bonen, petite blokjes tomaat, geplette tomaten, tomatensaus, tomatensap, bier, zout, zwarte peper, komijn, chilipoeder, suiker, knoflookpoeder, paprika erdoor , piment en oregano.
-Breng de chili aan de kook, zet het vuur laag en roer de melkchocolade erdoor tot deze gesmolten en opgelost is. Laat 5 uur sudderen, af en toe roeren.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige chili met een kleine kick en een Duitse twist, een ideaal Oktoberfest maaltijd
Ingrediënten
1250 g verse braadworsten, in plakjes gesneden
2 eetlepels bakvet
1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 jalapenopepers, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g zuurkool, uitgelekt
2 blikken rode bonen, uitgelekt en afgespoeld
2 blikken in blokjes gesneden tomaten
1 blik geplette tomaten
2 blikjes tomatensaus
2 blikjes tomatensap
1 blikje of flesje bier (pils)
1 eetlepel zout
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel komijn
25 g chilipoeder
3 eetlepels witte suiker
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels paprika
1 theelepel piment
1 theelepel oregano
60 g melkchocolade (snoep)
2 eetlepels bakvet
1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 jalapenopepers, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g zuurkool, uitgelekt
2 blikken rode bonen, uitgelekt en afgespoeld
2 blikken in blokjes gesneden tomaten
1 blik geplette tomaten
2 blikjes tomatensaus
2 blikjes tomatensap
1 blikje of flesje bier (pils)
1 eetlepel zout
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel komijn
25 g chilipoeder
3 eetlepels witte suiker
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels paprika
1 theelepel piment
1 theelepel oregano
60 g melkchocolade (snoep)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493342
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = bbuedel
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht