Bereidingswijze
-Bereid de grill voor, op gas of houtskool. Als houtskool, zet kolen dan opzij.
-Smelt 1 klontje boter in een aluminium wegwerppan (minimaal 2 liter. Voeg bier, uien, paprika en zuurkool toe; goed mengen. Zet de pan op de koele kant van de grill.
-Leg de braadworsten op de grill en schroei ze aan alle kanten dicht, zorg ervoor dat u de omhulsels niet doorboort. Als ze zijn aangebraden en goede grillstrepen hebben, breng je ze over naar het zuurkoolmengsel in een aluminium pan; nestel elke worst in het mengsel en bedek ze met de zuurkool.
-Dek de pan goed af met stevige aluminiumfolie, sluit het deksel en bak 40 - 45 minuten.
-Haal van de grill en serveer: ofwel geplateerd of op broodjes, met mosterd en zuurkool erop.
-Smelt 1 klontje boter in een aluminium wegwerppan (minimaal 2 liter. Voeg bier, uien, paprika en zuurkool toe; goed mengen. Zet de pan op de koele kant van de grill.
-Leg de braadworsten op de grill en schroei ze aan alle kanten dicht, zorg ervoor dat u de omhulsels niet doorboort. Als ze zijn aangebraden en goede grillstrepen hebben, breng je ze over naar het zuurkoolmengsel in een aluminium pan; nestel elke worst in het mengsel en bedek ze met de zuurkool.
-Dek de pan goed af met stevige aluminiumfolie, sluit het deksel en bak 40 - 45 minuten.
-Haal van de grill en serveer: ofwel geplateerd of op broodjes, met mosterd en zuurkool erop.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Worsten en zuurkool gekookt in één pan op de grill met bier, boter, uien en zuurkool. Heerlijk op broodjes met een scheutje mosterd of gesmolten provolone en perfect voor zomergrillen en herfstfeesten van het Oktoberfest
Ingrediënten
100 g ongezouten boter
36 cl bier (pale ale, pils )
200 g grof gesneden gele ui
2 zoete bananenpaprika's, zonder zaadjes en grof gesneden of groene paprika
1 kg zuurkool, uitgelekt
12 braadworsten
12 bakkerijbroodjes, hoagie-stijl of pretzel-stijl, optioneel
Dusseldorf mosterd of andere mosterd
36 cl bier (pale ale, pils )
200 g grof gesneden gele ui
2 zoete bananenpaprika's, zonder zaadjes en grof gesneden of groene paprika
1 kg zuurkool, uitgelekt
12 braadworsten
12 bakkerijbroodjes, hoagie-stijl of pretzel-stijl, optioneel
Dusseldorf mosterd of andere mosterd
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493341
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Oktoberfest - chef = kelly
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht