Aardappelkoekjes met salami

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/28/2022 - 17:52
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij in blokjes , was ze en kook ze gaar in gezouten water , giet ze af en pureer ze. Laat de puree wat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk , doe er dan de bloem bij en roer tot gladde deeg.
Snipper de sjalot fijn en vermeng ze met aardappelpuree en het beslag , roer om zodat alles goed gemengd is.
Snijd de salami in fijne reepjes.
Verhit wat boter in een klein pannetje , schep er een hoopje beslag en duw het wat plat met een vork. Leg er een paar salamireepjes op en daarop weer een lepel deeg.
Bak het aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin , doe dit ook bij de rest van het deeg.
De aardappelkoekjes kan je zowel warm als koud eten.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze koekjes maakt ik regelmatig klaar voor als tussendoortje of  s'avonds voor de tv 
Ingrediënten
150 g bloem
1 ei
3 el melk
200 g aardappelen , gewicht na het schillen
1 sjalot
150 g salami
boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom
stamper
garde
klein pannetje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1493335
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003