Soep met kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/28/2022 - 16:04
Bereidingswijze
Rasp de kaas en vermengen met de eierdooiers en de room in een soep pot . Voeg de bloem , de look , peper en zout er ook aan toe en aanlengen met 1/4 l van de bouillon.
Goed mengen en op een laag vuur al roerend opwarmen tot aan het kookpunt.
Zodra het mengsel kookt voeg je de rest van de bouillon bij het mengsel en laat dan rustig sudderen op sudderen op een laag vuur gedurende 20 minuten.
Alvorens op te dienen de gehakte peterselie bijvoegen.
Bon appetit
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept gekregen van een collega boogschutter uit Frankrijk. Het is een lekkere soep en het is ook een stevige winter kost. 
Ingrediënten
2 l vlees-of rundsbouillon
200 g beaufortkaas
100 ml verse room
3 eierdooiers
2 el bloem
2 knoflookteentjes
peper en zout
2 glazen droge witte wijn
handvol gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
soep pot
kaasrasper
garde
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493332
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003