Bereidingswijze
Stoof de in stukken gesneden paling samen met de ui even aan in en klont hete boter en kruid met peper en zout.
Voeg daarna de tomatenblokjes en knoflook uit de pers bij. Laat 5 minuten meestoven.
Overgiet dan met de wijn en het water en voeg er de verse tuinkruiden aan toe.
Dek af en laat nog ca. 15 zacht sudderen op een laag vuur of tot de paling gaar is.
Serveer met aardappelpuree of met gestoomde aardappelen.
Voeg daarna de tomatenblokjes en knoflook uit de pers bij. Laat 5 minuten meestoven.
Overgiet dan met de wijn en het water en voeg er de verse tuinkruiden aan toe.
Dek af en laat nog ca. 15 zacht sudderen op een laag vuur of tot de paling gaar is.
Serveer met aardappelpuree of met gestoomde aardappelen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op een dag kwam mijn vader thuis met palingen die hij gevangen had en wiste ik dat het die dag paling op tafel komt , toen hij de paling gekuist en klaargemaakt had keken wij raar op dat hij paling in het rood gemaakt had in plaats van in het groen en zeide dat hij het recept gekregen had van een collega visser en toen die dag dat maakte en het was en is nog altijd heerlijk.
Ingrediƫnten
4 panklare palingen , in stukken van 5 Ć 6 cm
4 heel dikke rijpe tomaten , gepeld pitten verwijderen en in grove stukken snijden
1 ui , gehakt
2 teentjes knoflook , geperst
2 dl droge witte wijn
3 dl water
boter
1 takje dragon en 1 takje tijm , verse
2 blaadjes laurier
peper en zout
4 heel dikke rijpe tomaten , gepeld pitten verwijderen en in grove stukken snijden
1 ui , gehakt
2 teentjes knoflook , geperst
2 dl droge witte wijn
3 dl water
boter
1 takje dragon en 1 takje tijm , verse
2 blaadjes laurier
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot
lookpers
lookpers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493331
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht