Spaanse omelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/28/2022 - 12:03
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in niet te dikke schijfjes (ong. 1 cm dik). Kook de aardappelen net niet te gaar. Laat afkoelen.
Snij de ui in ringen en de paprika's in blokjes.
Halveer de tomaten , verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een grote braadpan , smoor de ui en de paprika's blokjes op een middelmatig vuur (ong. 15 minuten). Hou de groenten even apart op een bord.
Verwarm de resterende olie en bak de aardappelschijfjes krokant aan beide kanten.
Klop de eieren met de melk los en kruid met peper en zout.
Bedek de gebakken aardappelschijfjes met de groenten , tomatenblokjes en chorizo. Overgiet met de losgeklopte eieren en kruid royaal met een mengeling van de verse kruiden.
Serveer een gemengde salade bij de Spaanse omelet.
Afbeelding
Spaanse omelet
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere Spaanse lunch met chorizo
Ingrediënten
1/2 kg aardappelen , gewicht na het schillen
200 g chorizo , in fijne sneetjes
1 ui
1 rode en 1 groene paprika
2 tomaten
6 el olijfolie
8 eieren , losgeklopt
2 el melk
peper en zout
verse kruiden , peterselie ; dragon , bieslook...à volonté
Hulpmiddelen & keukengerei
grote braadpan met antiaanbaklaag
mengkom
garde
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493330
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
budgetkoken.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003