Bereidingswijze
Week de schorseneren op voorhand in water , om het meeste zand al te verwijderen.
Schil de schorseneren met een dunschiller (doe best handschoentjes aan) en snij ze in blokjes , zorg dat er geen zwarte oogjes meer zijn.
Bewaar in water met een beetje citroensap tegen het verkleuren.
Pel en snipper de ui.
Reinig de champignons en scheur ze in kleine stukjes.
-trompet de mort: snij een klein stukje van de steel
-girroles: schraaf de steel wat af en snij de basis van de steel af
-cantharellen: steeltje bijsnijden
-bruine champignons: verwijder steeltjes en versnij in schijfjes
Laat een klontje boter smelten en fruit de ui aan.
Voeg de blokjes schorseneren en kruid met lookkruiden , peper en zout.
Voeg hierbij de wijn en de gevogeltefond.
Laat 20 minuten garen onder gesloten deksel.
Smelt een klontje boter in een pan , laat goed heet worden en voeg de champignons toe.
Stoof kort aan , en kruid met peper en zout.
Mix de en zeef.
Verdeel de champignons over mooie warme borden en schenk de soep over de champignons.
Schil de schorseneren met een dunschiller (doe best handschoentjes aan) en snij ze in blokjes , zorg dat er geen zwarte oogjes meer zijn.
Bewaar in water met een beetje citroensap tegen het verkleuren.
Pel en snipper de ui.
Reinig de champignons en scheur ze in kleine stukjes.
-trompet de mort: snij een klein stukje van de steel
-girroles: schraaf de steel wat af en snij de basis van de steel af
-cantharellen: steeltje bijsnijden
-bruine champignons: verwijder steeltjes en versnij in schijfjes
Laat een klontje boter smelten en fruit de ui aan.
Voeg de blokjes schorseneren en kruid met lookkruiden , peper en zout.
Voeg hierbij de wijn en de gevogeltefond.
Laat 20 minuten garen onder gesloten deksel.
Smelt een klontje boter in een pan , laat goed heet worden en voeg de champignons toe.
Stoof kort aan , en kruid met peper en zout.
Mix de en zeef.
Verdeel de champignons over mooie warme borden en schenk de soep over de champignons.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke warme soep voor de koude dagen
Ingrediƫnten
30 g boter
800 ml gevogeltefond
lookkruiden
peper en zout
1 1/2 kg schorseneren
1 ui
150 g wilde champignons (trompet de mort , cantharellen , girolles en bruine champignons)
800 ml gevogeltefond
lookkruiden
peper en zout
1 1/2 kg schorseneren
1 ui
150 g wilde champignons (trompet de mort , cantharellen , girolles en bruine champignons)
Hulpmiddelen & keukengerei
dunschiller
mixer
soeppot
koekenpan
zeef
mixer
soeppot
koekenpan
zeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493329
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht