Bereidingswijze
Voor de linzen:
-Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan of diepe braadpan. Leg de worstjes in de pan en bak 6-7 minuten, waarbij ze aan alle kanten bruin worden. Overbrengen op een bord. (De worsten zijn op dit moment nog niet helemaal gaar.)
-Leg de ui in het hete vet. Zet het vuur laag tot medium en bak 7 tot 8 minuten of tot het zacht begint te worden.
-Voeg de bleekselderij toe en kook nog 4 tot 5 minuten.
-Voeg de knoflook toe, roer tot het geurig is. Voeg de gesneden geroosterde rode paprika, de tomatenpuree, de wijn toe en kook 1 minuut.
-Voeg 1 L kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen, gerookte paprika en gemalen rode pepervlokken toe. Aan de kook brengen.
-Snijd de chorizo in plakjes . Voeg toe aan de pan met de linzen.
-Zet het vuur lager, dek iets af en laat 30 tot 45 minuten sudderen of tot de linzen zacht zijn, voeg zo nodig extra kippenbouillon toe om een "soepachtige" consistentie te behouden.
-Voeg rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roer de peterselie erdoor. Laat rusten terwijl je de toast maakt.
Manchego Toast :
-Verwarm de grill op hoog voor. Meng de zachte boter en de knoflook. Verdeel over de sneetjes brood en bestrooi met geraspte kaas.
-Leg ze op een bakplaat en plaats ze 2-3 minuten onder de grill of tot ze warm en bruisend zijn.
-Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan of diepe braadpan. Leg de worstjes in de pan en bak 6-7 minuten, waarbij ze aan alle kanten bruin worden. Overbrengen op een bord. (De worsten zijn op dit moment nog niet helemaal gaar.)
-Leg de ui in het hete vet. Zet het vuur laag tot medium en bak 7 tot 8 minuten of tot het zacht begint te worden.
-Voeg de bleekselderij toe en kook nog 4 tot 5 minuten.
-Voeg de knoflook toe, roer tot het geurig is. Voeg de gesneden geroosterde rode paprika, de tomatenpuree, de wijn toe en kook 1 minuut.
-Voeg 1 L kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen, gerookte paprika en gemalen rode pepervlokken toe. Aan de kook brengen.
-Snijd de chorizo in plakjes . Voeg toe aan de pan met de linzen.
-Zet het vuur lager, dek iets af en laat 30 tot 45 minuten sudderen of tot de linzen zacht zijn, voeg zo nodig extra kippenbouillon toe om een "soepachtige" consistentie te behouden.
-Voeg rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roer de peterselie erdoor. Laat rusten terwijl je de toast maakt.
Manchego Toast :
-Verwarm de grill op hoog voor. Meng de zachte boter en de knoflook. Verdeel over de sneetjes brood en bestrooi met geraspte kaas.
-Leg ze op een bakplaat en plaats ze 2-3 minuten onder de grill of tot ze warm en bruisend zijn.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gestoofde linzen met pittige chorizoworst met rode wijn en Spaanse kruiden en geserveerd met knapperig brood met gesmolten Manchego kaas is het ultieme winterse comfort food!
Ingrediënten
Voor de Linzen :
2 eetlepels olijfolie
500 g verse chorizoworst - ongeveer 3 grote schakels
1 grote ui - fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij - fijngesneden
6 teentjes knoflook - fijngehakt
1 pot (geroosterde rode paprika in olijfolie - uitgelekt en grof gehakt ( circa 33 cl)
2 eetlepels tomatenpuree
24 cl droge rode wijn
1,5 L kippenbouillon
300 g bruine linzen
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
1 eetlepel rode wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
50 g gehakte verse peterselie
Manchego Toast :
1 volkoren brood - in plakjes gesneden
4 eetlepels boter
4 teentjes knoflook - fijngehakt
300 à 400 g geraspte "jonge" Manchego-kaas
2 eetlepels olijfolie
500 g verse chorizoworst - ongeveer 3 grote schakels
1 grote ui - fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij - fijngesneden
6 teentjes knoflook - fijngehakt
1 pot (geroosterde rode paprika in olijfolie - uitgelekt en grof gehakt ( circa 33 cl)
2 eetlepels tomatenpuree
24 cl droge rode wijn
1,5 L kippenbouillon
300 g bruine linzen
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
1 eetlepel rode wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
50 g gehakte verse peterselie
Manchego Toast :
1 volkoren brood - in plakjes gesneden
4 eetlepels boter
4 teentjes knoflook - fijngehakt
300 à 400 g geraspte "jonge" Manchego-kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493326
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch