Ossobuco

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/27/2022 - 16:48
Bereidingswijze
Maak een klein sneetje in de rand van de schenkels , dan trekken ze niet krom.
Maak de groenten schoon.
Snij de wortelen in plakjes , de selder boogjes en de prei in ringetjes.
Hak de uien en de knoflook fijn.
Bind de gespoelde tuinkruiden met een keukentouwtje bij elkaar.
Stoof de groenten (behalve de tomatenblokjes) een paar minuten aan in de boter.
Kruid de schenkels met peper en zout en bestuif ze met bloem. Bak ze kort aan in hete olijfolie en leg ze daarna op de groenten.
Blus de braadpan van het vlees met de wijn en laat die wat inkoken. Schenk de saus bij het vlees en de groenten. Doe dan het kruidentuiltje en de tomatenblokjes bij.
Dek af en laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur.
Buona cena !!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept hebt ik van een kennis gekregen die een lief hebber is van de Italiaanse keuken.
Ingrediënten
4 kalfsschenkel met been
2 wortelen
2 stengels bleekselder
1 prei
500 g tomatenblokjes uit blik
2 uien
2 teentjes knoflook
4 el boter
5 el olijfolie
250 ml vleesbouillon
250 ml droge witte wijn
bloem
verse tijm , oregano en salie , van elk één takje
1 blaadje laurier
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot
braadpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493322
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003