Bereidingswijze
Breng de gevogeltefond aan de kook en voeg de parelhoen toe. Kook 20 minuten , of tot de parelhoen gaar is. Leg de parelhoen apart , laat afkoelen en trek in stukjes.
Meng het gehakt met de eierdooier en panko. Draai er kleine balletjes van.
Voeg de balletjes toe aan de gevogeltefond tot ze komen bovendrijven. Leg de balletjes apart.
Verhit wat vetstof in een pan en stoof de champignons gedurende 3 minuten.
Laat de boter smelten in een kookpot , voeg de bloem toe en roer met een garde tot er een roux ontstaat.
Haal de kookpot van het vuur , giet zachtjes de gevogeltefond bij de roux.
Zet de kookpot opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Voeg vervolgens room toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Kruid met peper en zout.
Voeg de parelhoenstukjes , gehaktballetjes en champignons toe aan de saus. Laat nog even op het vuur staan zodat alles goed warm wordt.
Voeg tot slot nog het sap van de citroen toe en kruid met peper en zout.
Haal de dekseltjes van de videe en vul met de vol-au-vent van Parelhoen. Serveer samen frietjes en werk af met peterselie. Plaats tot slot het dekseltje terug op de videe. Smakelijk !
Meng het gehakt met de eierdooier en panko. Draai er kleine balletjes van.
Voeg de balletjes toe aan de gevogeltefond tot ze komen bovendrijven. Leg de balletjes apart.
Verhit wat vetstof in een pan en stoof de champignons gedurende 3 minuten.
Laat de boter smelten in een kookpot , voeg de bloem toe en roer met een garde tot er een roux ontstaat.
Haal de kookpot van het vuur , giet zachtjes de gevogeltefond bij de roux.
Zet de kookpot opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Voeg vervolgens room toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Kruid met peper en zout.
Voeg de parelhoenstukjes , gehaktballetjes en champignons toe aan de saus. Laat nog even op het vuur staan zodat alles goed warm wordt.
Voeg tot slot nog het sap van de citroen toe en kruid met peper en zout.
Haal de dekseltjes van de videe en vul met de vol-au-vent van Parelhoen. Serveer samen frietjes en werk af met peterselie. Plaats tot slot het dekseltje terug op de videe. Smakelijk !
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In plaats van kip kan vol-au vent ook gemaakt worden van Parelhoen of Fazant.
Ingrediënten
800 ml gevogeltefond
200 ml room
4 videes
250 g boschampignons
600 g Parelhoenfilets
het sap van een halve citroen
50 g boter
70 g bloem
250 g kalfsgehakt
1 eierdooier
2 el panko
enkele takjes peterselie
200 ml room
4 videes
250 g boschampignons
600 g Parelhoenfilets
het sap van een halve citroen
50 g boter
70 g bloem
250 g kalfsgehakt
1 eierdooier
2 el panko
enkele takjes peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot
mengkom
braadpan
garde
mengkom
braadpan
garde
Leuke tips
Ik hebt bij dit gerecht boschampignons bijgevoegd in plaats gewone champignons.
De videes zet ik 6 - 7 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
De videes zet ik 6 - 7 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493321
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht