Bereidingswijze
--Begin met het hakken van je knoflookteentjes en roerbak op middelhoog vuur tot ze geurig zijn
-Voeg sperziebonen, gochujang en oestersaus toe en roerbak tot de sperziebonen gaar zijn; ongeveer 3-5 minuten
-Breng over naar een serveerschaal en besprenkel met sesamolie en bestrooi met wat zout
-Voeg sperziebonen, gochujang en oestersaus toe en roerbak tot de sperziebonen gaar zijn; ongeveer 3-5 minuten
-Breng over naar een serveerschaal en besprenkel met sesamolie en bestrooi met wat zout
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gojuchang is een hartige, zoete en pittige gefermenteerde specerij die je letterlijk aan alles kunt toevoegen. Dit is een van de meest eenvoudige, maar ook heerlijkste vegetarische gerechten die je kunt maken.
Ingrediënten
350 g sperziebonen
5-8 grote teentjes knoflook
1 el gochujang * ( kant-en-klaar zie toelichting onderaan )
1 tl sesamolie
1 el oestersaus
zout naar smaak
5-8 grote teentjes knoflook
1 el gochujang * ( kant-en-klaar zie toelichting onderaan )
1 tl sesamolie
1 el oestersaus
zout naar smaak
Leuke tips
* gochujang (ê³ ì¶”ìž¥, spreek uit: goo-TSJOE-djaeng) is gefermenteerde rode peperpasta uit Korea. Het is een dikke, gladde, beetje plakkerige saus. In het bakje is het donkerrood. Als je het gebruikt in sauzen of soepen, geeft het gerechten een rood-oranje kleur.
Gochujang is één van de meest gebruikte smaakmakers uit de Koreaanse keuken.
Gochujang is één van de meest gebruikte smaakmakers uit de Koreaanse keuken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493319
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch