Bereidingswijze
1.Verdeel de kip in stukken en doe de kip in een kom en giet de karnemelk en het zout over . Schep goed om, dek af en zet 20 minuten of een nacht in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
3. Voeg de cornflakeskruimels, bloem, tijm en een snufje zout toe aan een middelgrote kom. Roer dooreen
4. Haal elk stuk kip uit de karnemelk en haal het door de kruimels en druk zachtjes om te hechten. Plaats op de voorbereide bakplaat. Herhaal dit totdat alle kip is gebruikt. Zorg ervoor dat je pan niet vol staat, gebruik indien nodig twee bakplaten. Bestrijk de kip licht met olijfolie. Schuif in de oven en bak 15-20 minuten, draai de kip dan om en bak nog 10 minuten of tot de kip gaar is. Als je dijen gebruikt, moet je de kip misschien iets langer bakken
5. Maak ondertussen de hete honing. Smelt de boter, honing, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snufje zout.
5. Bestrijk of besprenkel de kip royaal met hete honing en serveer warm.
2.Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
3. Voeg de cornflakeskruimels, bloem, tijm en een snufje zout toe aan een middelgrote kom. Roer dooreen
4. Haal elk stuk kip uit de karnemelk en haal het door de kruimels en druk zachtjes om te hechten. Plaats op de voorbereide bakplaat. Herhaal dit totdat alle kip is gebruikt. Zorg ervoor dat je pan niet vol staat, gebruik indien nodig twee bakplaten. Bestrijk de kip licht met olijfolie. Schuif in de oven en bak 15-20 minuten, draai de kip dan om en bak nog 10 minuten of tot de kip gaar is. Als je dijen gebruikt, moet je de kip misschien iets langer bakken
5. Maak ondertussen de hete honing. Smelt de boter, honing, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snufje zout.
5. Bestrijk of besprenkel de kip royaal met hete honing en serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Oven Fried Chicken is een iets gezondere en veel gemakkelijkere variant op de beroemde Nashville Hot Chicken. Gepaneerd in cornflakes, in de oven gebakken en afgewerkt met een meer dan perfecte zoete en pittige honingbotersaus, dit is een kipdiner waar iedereen van zal houden!
Ingrediënten
1 kg kippenborsten of dijen zonder botten
24 cl karnemelk
2 theelepels zout
500 g fijngemalen cornflakes
3 eetlepels volkoren meel
1 eetlepel gehakte verse tijm
extra vergine olijfolie, om te bestrijken
Hete honingsaus :
6 eetlepels boter
2 eetlepels honing
2-3 theelepels cayennepeper
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel knoflookpoeder
zout
24 cl karnemelk
2 theelepels zout
500 g fijngemalen cornflakes
3 eetlepels volkoren meel
1 eetlepel gehakte verse tijm
extra vergine olijfolie, om te bestrijken
Hete honingsaus :
6 eetlepels boter
2 eetlepels honing
2-3 theelepels cayennepeper
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel knoflookpoeder
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493318
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Tieghan Gerard
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht