Wortel-raapsoep met kerrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/26/2022 - 09:54
Bereidingswijze
-Verhit in een grote soeppan op middelhoog vuur 3 eetlepels olijfolie.
-Voeg fijngehakte ui toe en kook tot glazig, af en toe roeren, gedurende ongeveer 4 minuten.
-Voeg koriander, mosterd en kerriepoeder toe. Roer met een houten lepel 1 minuut.Voeg gember toe en roer 1 minuut.Voeg wortelen en rapen toe en bestrooi met zout en peper.Voeg water toe, roer goed en breng aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en laat het onafgedekt sudderen tot de wortelen en rapen zacht zijn, ongeveer 25 minuten.
-Proef de soep en pas eventueel peper en zout aan. Koel de soep een beetje. Verwijder 24 cl bouillon en breng over naar een aparte hittebestendige kom. Opzij zetten.
-Werk in porties, giet de resterende vloeistof en alle groenten in een blender en mix tot een gladde massa.
-Gebruik een pannenlap om het deksel van de blender stevig vast te houden tijdens het mixen, zodat het niet wegvliegt en de inhoud overal spettert.
-Doe de gemengde soep terug in de pan. Voeg de gereserveerde 24 cl bouillon toe in telkens 6 cl als de gepureerde soep te dik is.
-Roer er 2 theelepels vers citroensap door.
-Pas indien nodig zout en peper aan.

Serveer direct en garneer eventueel met zure room of yoghurt.
Afbeelding
Wortel-raapsoep met kerrie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ondanks de rijke, fluweelachtige textuur is deze veganistische kerriesoep met wortel en raap zuivelvrij. De romigheid wordt bereikt door de gekookte groenten te pureren. Deze soep is lekker als  voor- of hoofdgerecht wanneer het wordt aangevuld met een groene salade en warm brood.
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
1 theelepel gemalen korianderzaad
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel verse gember, geraspt
2 grote wortelen, geschild en grof gehakt
2 middelgrote rapen, geschild en grof gehakt
1,5 theelepels zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 L water
2 theelepels citroensap, vers geperst
3 eetlepels vegan zure room (of zure room of yoghurt voor niet-veganisten), optioneel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493314
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Syrie Wongkaew
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester