Pitaco's met koolsla en snelle pulled pork

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/25/2022 - 10:54
Bereidingswijze
1 Trek het vlees van het hammetje met twee vorken uit elkaar. Meng er de barbecuesaus onder en verwarm het vlees op een laag vuur.
2 Meng de witte balsamicoazijn met de gesnipperde bieslook en de mayonaise tot een dressing. Meng de wittekool met de wortel. Meng er de dressing onder. Kruid met peper en zout.
3 Maak de knoflooksaus. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng alle ingrediƫnten en kruid met peper en zout.
4 Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster en plooi ze meteen dubbel als ze nog warm zijn. Vul ze met de kool-wortelsalade en de warme pulled pork. Druppel er de knoflooksaus over en werk de taco's af met de peterselie. Serveer ze meteen.
Afbeelding
Pitaco's met koolsla en snelle pulled pork
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxHeb je al van pitaco's gehoord? Het proberen waard!
Ingrediƫnten
4 pitabroodjes
1 hammetje (voorgegaard, 500 g in totaal)
200 g witte kool (geraspt)
100 g wortelen (geraspt)
2 el gehakt bieslook
1 el peterselie (gehakt)
1 el mayonaise
2 el barbecuesaus
1 el witte balsamicoazijn
peper en zout
Voor de knoflooksaus :
2 knoflook teentjes
1/2 limoen
3 el mayonaise
3 el Griekse yoghurtl
1 tl mierikswortelpasta
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493304
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester