Pita van zelfgemaakt pitavlees met rodekoolsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/25/2022 - 10:40
Bereidingswijze
1 Meng de ketchup, de sojasaus, het paprikapoeder en de kippenkruiden. Snij het rundsvlees in fijne reepjes of plakjes, meng het met de marinade en kruid het met peper. Laat minstens 1 uur tot 1 nacht marineren.
2 Snij de rodekool in flinterdunne reepjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Meng de rodekool met de wittewijnazijn, de honing en 3 eetlepels olijfolie. Dit kun je op voorhand doen en de kool in de koelkast bewaren. De spinazie voeg je toe kort voor je de salade serveert.
3 Bak het vlees kort op een hoog vuur in een scheutje olijfolie.
4 Warm de pitabroodjes kort op in de broodrooster volgens de instructies op de verpakking en vul ze met het vlees, de rodekoolsalade en een saus naar keuze.
Afbeelding
Pita van zelfgemaakt pitavlees met rodekoolsalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDit gerecht maak je voor € 3 p.p. Wist je dat het budgetvriendelijker is om zelf pitavlees te maken dan een reeds klaargemaakte en voorverpakte versie te kopen? Bovendien is het een stuk gezonder, omdat je perfect weet hoe het pitavlees gemarineerd wordt. 
Ingrediënten
8 pitabroodjes
1 kwartje rodekool
150 g bladspinazie (jonge)
1 el wittewijnazijn
1 tl honing
olijfolie
peper en zout
Voor het pitavlees :
600 g biefstuk (of minuutsteak)
3 el ketchup
3 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
1 tl kipkruiden
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493302
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester