Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/24/2022 - 20:13
Bereidingswijze
Werk alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en maak er 4 ( 2 ballen) van. Verhit de bakvloeistof en bak de gehaktballen in een aantal minuten rondom bruin.

Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
Maak nu de saus. Fruit de ui, knoflook, sambal , tomatenblokjes circa 4 minuten en verkruimel er het bouillonblokje over. Leg de ballen in de jus en voeg zoveel water toe , zodat de ballen half onder staan. Leg het deksel op de pan en laat een kleine opening.

Stoof de ballen 30 minuten.

Kook ondertussen de aardappelen gaar en een eitje hard en verwarm de spinazie. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. ( voor eventuele toevoeging aan de spinaziestamppot)

Stamp de aardappelen met de spinazie, peper, snufje nootmuskaat tot een smeuïge puree.

Serveer de spinaziestamppot met de feta gehaktballen en de heerlijke jus. Garneer de stamppot met wat verkruimelde feta en eventueel een eitje.
Afbeelding
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Spinaziestamppot met een feta gehaktbal in een zalige jus.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Een stamppot voor 4 personen en maar 500 gram spinazie vind ik persoonlijk wat weinig aan groente, vandaar dat ik de verhouding spinazie / aardappelen aanzienlijk heb aangepast.Tussen ( ) staan mijn aanpassingen voor de hoeveelheid van 2 personen. De bal en de saus smaken verrukkelijk bij de eenvoudige stamppot van spinazie. De gehaktballen worden nog véél lekkerder, als je ze op een zo zacht mogelijk vuurtje veel langer zachtjes laat sudderen. Eventueel zonder deksel, zodat de saus kan indikken.
Ingrediënten
Voor de stamppot

1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden( 500 gr)
flinke snuf versgemalen zwarte peper
en eventueel wat zout
snufje nootmuskaat
500 gram spinazie à la crème ( 300 gr + 75 gr spinazie naturel )


Voor de feta gehaktballen


500 gram gehakt naar keuze( 100 gr rundergehakt 100 gr h.o.h gehakt)
1 ei
handje paneermeel
flinke snuf versgemalen zwarte peper
snufje zout optioneel
100 gram feta verkruimeld( 50 gr)
2 theelepels paprikapoeder( 1 tl )
2 theelepels kerriepoeder( 1 tl )
1 theelepel gedroogde oregano ( ½ tl )
2 theelepels sambal badjak( 1 tl )
ongezouten roomboter of olie

VOOR DE JUS

1 trostomaat in kleine blokjes gesneden ( ½ )
1 ui in blokjes gesneden ( kleine ui)
2 teen knoflook gesnipperd( 1 flinke teen) + 1 tl sambal badjak)
1 blokje runderbouillon ( ¼ blokje met minder zout)
water zoveel als nodig
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, snijplank mes, pureestamper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493299
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Familie over de Kook eigen tekst , foto's en aanpassingen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47