Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snij van elke aardappel een schijf af (om een deksel te vormen). De aardappelen verder uithollen tot schuitjes met een wand van 1 cm dikte.
De gehakte ui in de olie fruiten , het gehakt bijvoegen , kruiden en binden met ei en de gehakte peterselie bijvoegen.
De uitgeholde aardappelen met dit mengsel vullen , de bewaarde deksels erop leggen en de aardappelen omwikkelen met de plakken gerookt spek.
Zet goed tegen elkaar in een vuurvaste schotel schikken.
De bouillon over de bodem van de schaal gieten.
Laat gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
Serveer meteen.
Schil de aardappelen en snij van elke aardappel een schijf af (om een deksel te vormen). De aardappelen verder uithollen tot schuitjes met een wand van 1 cm dikte.
De gehakte ui in de olie fruiten , het gehakt bijvoegen , kruiden en binden met ei en de gehakte peterselie bijvoegen.
De uitgeholde aardappelen met dit mengsel vullen , de bewaarde deksels erop leggen en de aardappelen omwikkelen met de plakken gerookt spek.
Zet goed tegen elkaar in een vuurvaste schotel schikken.
De bouillon over de bodem van de schaal gieten.
Laat gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
Serveer meteen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en niet duur
Ingrediënten
4 heel grote of dikke aardappelen of 8 kleinere (met vast vruchtvlees zodat ze niet uiteenvallen bij het koken)
FARCE :
1 ui , fijngehakt
1 el olie
zout en peper
250 g gehakt
1 el gehakte peterselie
VOOR DE BEREIDING :
4 dunne plakken gerookt spek
1 dl bouillon
FARCE :
1 ui , fijngehakt
1 el olie
zout en peper
250 g gehakt
1 el gehakte peterselie
VOOR DE BEREIDING :
4 dunne plakken gerookt spek
1 dl bouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
stoofpannetje
stoofpannetje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493295
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht