Bereidingswijze
Bereiden op de Kookplaat
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Kruid de kip met zout en peper en wrijf vervolgens met bloem om te coaten. Verhit een grote ovenvaste koekenpan met zijkanten op hoog vuur en schroei de kip aan 1 kant dicht. Verwijder de kip en leg op een bord.
3. Voeg de boter en uien toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg 12 cl appelcider toe, breng op smaak met zout en peper en kook nog 5-8 minuten totdat de cider is verdampt en de uien licht goudbruin zijn. Voeg de champignons, knoflook, tijm en salie toe en voeg de kip weer toe aan de pan. Voeg de resterende cider en wijn toe. Rooster 30 minuten of tot de kip uit elkaar valt. Let op de saus, als deze te dik begint te worden, de schaal afdekken.
3. Serveer de kip met wilde rijstpilaf en brood. Besprenkel met de overgebleven pansaus en uien.
bereiden in een Crockpot ( slow cooker)
1. Kruid de kip met zout en peper en wrijf vervolgens met bloem om te coaten. Verhit een grote pan op hoog vuur en schroei de kip aan 1 kant dicht.
2. Voeg de boter en uien toe aan de kom van je crockpot en plaats de kip over de uien. Voeg de champignons, knoflook, tijm, salie, appelcider en wijn toe. Dek af en kook op laag gedurende 5-6 uur of op hoog gedurende 4-5 uur.
3. Serveer de kip met wilde rijstpilaf en brood. Besprenkel met de overgebleven pansaus en uien. Genieten van!
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Kruid de kip met zout en peper en wrijf vervolgens met bloem om te coaten. Verhit een grote ovenvaste koekenpan met zijkanten op hoog vuur en schroei de kip aan 1 kant dicht. Verwijder de kip en leg op een bord.
3. Voeg de boter en uien toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg 12 cl appelcider toe, breng op smaak met zout en peper en kook nog 5-8 minuten totdat de cider is verdampt en de uien licht goudbruin zijn. Voeg de champignons, knoflook, tijm en salie toe en voeg de kip weer toe aan de pan. Voeg de resterende cider en wijn toe. Rooster 30 minuten of tot de kip uit elkaar valt. Let op de saus, als deze te dik begint te worden, de schaal afdekken.
3. Serveer de kip met wilde rijstpilaf en brood. Besprenkel met de overgebleven pansaus en uien.
bereiden in een Crockpot ( slow cooker)
1. Kruid de kip met zout en peper en wrijf vervolgens met bloem om te coaten. Verhit een grote pan op hoog vuur en schroei de kip aan 1 kant dicht.
2. Voeg de boter en uien toe aan de kom van je crockpot en plaats de kip over de uien. Voeg de champignons, knoflook, tijm, salie, appelcider en wijn toe. Dek af en kook op laag gedurende 5-6 uur of op hoog gedurende 4-5 uur.
3. Serveer de kip met wilde rijstpilaf en brood. Besprenkel met de overgebleven pansaus en uien. Genieten van!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk en gemakkelijk gerecht dat langzaam moet pruttelen om een top resultaat te hebben , bereiding op het kookfornuis en in de slow cooker .
Ingrediënten
900 g kip, dijen of borsten
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
zout
zwarte peper
1 eetlepel gezouten boter
4 gele uien, dun gesneden
40 cl appelcider
200 g gesneden champignons
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels gehakte verse tijm
1 eetlepel gehakte verse salie
24 cl kippenbouillon of droge witte wijn
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
zout
zwarte peper
1 eetlepel gezouten boter
4 gele uien, dun gesneden
40 cl appelcider
200 g gesneden champignons
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels gehakte verse tijm
1 eetlepel gehakte verse salie
24 cl kippenbouillon of droge witte wijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493289
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht