Gebakken Black Pepper Ranch Chicken Fingers met Honing Mosterd.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/23/2022 - 11:20
Bereidingswijze
1. Voeg de kip toe aan een zak met ritssluiting of in een pot . Giet de karnemelk over de kip. Gooi goed om te coaten.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Voeg de cornflakes, bloem, peterselie, bieslook, dille, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en een snufje peper toe aan een middelgrote kom. Meng goed
4. Haal elk stuk kip uit de karnemelk en haal het door de kruimels en druk zachtjes om te hechten.
-Plaats op de voorbereide bakplaat. Herhaal dit totdat alle kip is gebruikt. Zorg ervoor dat je pan niet vol staat, gebruik indien nodig twee bakplaten. Bestrijk/besprenkel de kip licht met olijfolie. Schuif in de oven en bak 15-20 minuten of tot de kip gaar is.
5. Maak ondertussen de honing-mosterdsaus. Doe alle ingrediënten in een glazen pot en schud of klop tot een glad en romig geheel.
6. Serveer de kip bestrooid met schilfers zout, verse bieslook en honingmosterd om te dippen.
Afbeelding
Gebakken Black Pepper Ranch Chicken Fingers met Honing Mosterd.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gepaneerd in cornflakes, gekruid met een zelfgemaakte ranch kruidenmix, in de oven gebakken en geserveerd met een verslavende romige, zoete en pittige honing-mosterdsaus.  Serveer met  frietjes en groenten 
Ingrediënten
900 g kippenhaasjes zonder been
240 g karnemelk
60 g fijngemalen cornflakes
2 eetlepels bloem
1 eetlepel gedroogde bieslook
1 eetlepel gedroogde peterselie
2 theelepels gedroogde dille
1 theelepel knoflook- en uienpoeder
1 theelepel cayennepeper, of chipotle chilipoeder, gebruik meer of minder naar smaak
1 theelepel koosjer zout zwarte peper
extra vergine olijfolie, om te bestrijken
gehakte verse bieslook of peterselie, voor erbij
Honing mosterd :
60 g dijonmosterd
85 g honing
54 g extra vierge olijfolie
sap van 1/2 citroen, plus extra partjes voor het serveren
0,25 theelepel cayennepeper
zout en zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493288
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = : Tieghan Gerard
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester