Polenta Tamale taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/23/2022 - 11:08
Bereidingswijze
de vulling :

-Doe de ui, Anaheim-peper, tomaten en knoflook in een gietijzeren koekenpan en verwarm op hoog vuur . Draai groenten voorzichtig om met een tang om ervoor te zorgen dat ze goed zwart worden. Pas op met de tomaten, want ze kunnen ontploffen! Nadat de groenten aan de buitenkant zwart zijn, schil je de knoflook en tomaten en verwijder je de steel en zaden van de peper. Doe in de keukenmachine met ui, kaneel, oregano, peper en kippenbouillon en maal tot een gladde massa. Opzij zetten.
-Verhit een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg varkensgehakt toe en bak, verkruimel met een vork, tot het vlees goed bruin en niet meer roze is. Haal uit de pan en zet opzij (laat het in een vergiet uitlekken als het varkensvlees vettig is).
-Voeg olijfolie toe aan de braadpan en voeg de saus toe. Laat op middelhoog vuur sudderen tot het net begint in te dikken.
-Voeg zwarte olijven, rozijnen, jalapeno en chipotle toe, evenals bruin varkensvlees. Laat 10 tot 15 minuten sudderen tot het heel dik is. Roer de peterselie erdoor en zet apart.
de polenta :
-Doe 70 cl water in een zware pan. Voeg zout toe en roer langzaam de maizena erdoor. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook, onder voortdurend roeren tot het mengsel dik is - ongeveer 10 minuten.
-Klop voorzichtig 24 cl koud water erdoor, zet het vuur lager om te laten sudderen en blijf de polenta koken, onbedekt tot ze zacht en romig zijn en er geen harde korrels zijn. Let goed op dat polenta niet aanbrandt, roer vaak en plaats een spatscherm erover zodat het niet over je hele fornuis "bluft". Als het gaar is, de helft van de Parmezaanse kaas, de boter en de peper erdoor roeren.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Vet een springvorm in .
- Leg de helft van de gekookte polenta op de bodem van de pan en verdeel het gelijkmatig. Bedek met alle vulling en werk af met een laagje polenta. Verdeel het gelijkmatig. Bedek de pan met folie en plaats de pan op een bakplaat om eventuele druppels op te vangen. Bak gedurende 30 minuten.
-Verwijder het deksel, strooi er kaas over en bak nog 10 minuten. Werk af onder de grill om de kaas te bruinen als je dat wilt. Laat 10 tot 15 minuten afkoelen voordat u de zijkanten van de pan verwijdert.
-Snijd in partjes en serveer met salsa en guacamole ernaast.
Afbeelding
Polenta Tamale taart
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tamales zijn ongelooflijk populair in  Mexico. 
Dit gerecht  begint met de vulling, waar het echt om de saus draait. Tomaten, ui, knoflook en een anaheimpeper zwart gezwart in een hete gietijzeren pan en vervolgens gepureerd samen met wat kruiden en kippenbouillon wordt verminderd en vergezeld door bruin gemalen varkensvlees en zwarte olijven en rozijnen voor zoetheid, jalapeno en chili in adobo voor rook en warmte.
Ingeklemd tussen lagen rijke romige polenta raakt het een springvorm en bakt het 30 minuten. Het wordt afgemaakt met een besprenkeling van kaas, nog een paar minuten in een hete oven en ziet er uiteindelijk zo uit.
Ingrediënten
Voor de vulling:

500 g gehakt (varken)
1/2 grote ui, in vieren
1 middelgrote Anaheim peper heel
4 romatomaten
3 teentjes knoflook, ongepeld
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
24 cl kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
50 g gehakte zwarte olijven
2 eetlepels gehakte rozijnen
1 jalapeno, fijngehakt
1 chipotle chili in adobo, gehakt samen met 1 theelepel saus
2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Polenta:

1 L water, verdeeld
1 eetlepel zout
200 g grof gemalen polenta of maïsmeel
2 eetlepels boter
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
100 g geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
100 g geraspte cheddarkaas
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (diameter 24 cm )
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493287
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Cinda Chavich
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester