Varkenshaas met een dragon-roomsaus en kiwi's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/23/2022 - 10:50
Bereidingswijze
Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrooi het met versgemalen zwarte peper en besprenkel het met citroensap. Bestrijk het rondom met olie en het tenminste 1 uur afgedekt marineren in een schaal.
Sauteer voor de saus de heel fijngesneden sjalot kort in hete boter. Voeg de dragon blaadjes al roerend toe en blus het geheel met de wijn en laat de vloeistof op een laag vuur tot de helft reduceren.
Laat intussen de grillpan heel heet worden en bak het gemarineerde vlees rondom bruin. Reduceer de hitte en grill het vlees afgedekt 10 minuten. Keer het vlees één keer en voeg tegelijker tijd zout toe.
Zet het vlees na het grillen warm weg en voeg de bouillon toe aan het braadvocht in de grillpan. Even laten doorkoken en door een zeef bij de dragonsaus gieten. Roer de mosterd erdoor en vervolgens de lichtgeklopte room en de geklutste eierdooiers.
Maak de saus op smaak af met zout en versgemalen zwarte peper en breng hem tot het kookpunt , maar laat hem beslist niet koken.
Wentel de kiwi's door de hete boter in de pan.
Snijd het vlees in vingerdikke plakken en schik die afwisselend met de plakken kiwi's op een warme schaal.
Giet de saus in het midden en serveer het gerecht direct op.
Lekker met aardappelkroketten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk recept van mijn moeder 
Ingrediënten
1 varkenshaasje van ca. 450 g
2 el citroensap
zout en versgemalen zwarte peper
2 el olie
2 kiwi's , schillen en in dunne plakken snijden
30 g boter
Voor de saus ;
40 g boter
1 niet te kleine sjalot , heel fijngesneden
2 tl verse dragon blaadjes
2 dl droge witte wijn
1 l vleesbouillon
1 tl milde mosterd
2 eierdooiers , klutsen
2 dl room , licht opkloppen
Hulpmiddelen & keukengerei
grillpan
garde
zeef
sauspannetje
Leuke tips
Je kan kiwi's ook vervangen door andere soorten fruit als je geen kiwi lust. Goede alternatieven zijn bijvoorbeeld mango , peer of kaki.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493286
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003