Rundstoofvlees op Provençaalse wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/23/2022 - 09:33
Bereidingswijze
Bak het stoofvlees langs alle kanten goudbruin in en flinke klont boter. Voeg de versneden paprika's , de ui , sjalot , aardappelen , look , mosterd , bloem. Kruid met peper en zout en de Provençaalse kruidenmix.
Leng het geheel aan met de fond en met een scheutje roséwijn.
Laat opkoken en 60 minuten verder garen op een zacht vuurtje.
Voeg op het laatste moment de verse basilicum toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke stoofpot met rundvlees , paprika's en provençaalse kruidenmix
Ingrediënten
800 g rundstoofvlees
3 paprika's 1 rode 1 groene en 1 gele , hoedje afsnijden zaadlijsten en pitten verwijderen en in grove stukken
1 grote ui , fijngesneden
1 sjalot , fijngesneden
4 aardappelen , geschild en blokjes gesneden
4 teentjes knoflook , gepeld en gesnipperd
1 el mosterd
2 l bruine fond
1 el bloem
boter
roséwijn
gedroogde Provençaalse kruidenmix (rozemarijn , tijm , oregano , bonenkruid en basilicum)
peper en zout
4 el verse gehakte basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote braadpan of pot
Leuke tips
U kan ook een courgette en/of een aubergine toevoegen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493285
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003