Bereidingswijze
Snij of knip de koningskrabpoten in de lengte door. Controleer of er kraakbeen in het vlees zit en verwijder dat.
Smelt de boter en roer daar de overige ingrediënten doorheen.
Giet het gesmolten botermengsel over elk stuk vlees en strooi er wat peper en zout overheen.
Leg de stukken vlees op een bakplaat en leg er verfrommeld aluminiumfolie omheen zodat de stukken goed op hun plaats blijven liggen.
Bak boven in de oven (op 220°C) of gratineer onder de grill (250°C) totdat het vlees klaar is (ca.7 à 8 minuten).
Serveer met een salade en versgebakken brood
Smelt de boter en roer daar de overige ingrediënten doorheen.
Giet het gesmolten botermengsel over elk stuk vlees en strooi er wat peper en zout overheen.
Leg de stukken vlees op een bakplaat en leg er verfrommeld aluminiumfolie omheen zodat de stukken goed op hun plaats blijven liggen.
Bak boven in de oven (op 220°C) of gratineer onder de grill (250°C) totdat het vlees klaar is (ca.7 à 8 minuten).
Serveer met een salade en versgebakken brood
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kongekrabbe is een recept uit Noord-Noorwegen
Ingrediënten
375 - 500 g koningskrabpoten per persoon
200 g zachte roomboter
3 teentjes knoflook
3 el gehakte bieslook
2 tl citroensap
1 tl sherryazijn
Peper en zout
200 g zachte roomboter
3 teentjes knoflook
3 el gehakte bieslook
2 tl citroensap
1 tl sherryazijn
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
sauspannetje
aluminiumfolie
bakplaat
aluminiumfolie
bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493280
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Matprat.no
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht