Bier/kaas dipsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/22/2022 - 11:32
Bereidingswijze
-Nadat je de kaas hebt geraspt, maak je de roux door de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur te smelten. Klop de bloem erdoor tot het volledig is opgenomen. Bak, onder regelmatig roeren, gedurende 2 minuten.
-Voeg het bier toe en roer tot het is opgenomen. Voeg vervolgens de melk, Worcestershire-saus, paprikapoeder, zout en peper toe.
-Roer continu, totdat het mengsel begint in te dikken en de achterkant van een houten lepel bedekt, meestal ongeveer 3 tot 5 minuten.
-Strooi er de kaas over en roer tot deze gesmolten is.
-Proef en voeg eventueel meer zout toe.
De saus is nu klaar om geserveerd te worden. Eenmaal van het vuur zal het nog meer indikken.
Afbeelding
Bier/kaas dipsaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze geweldige saus is zo smaakvol en klaar in ongeveer 15 minuten!
Als je net zoveel van kaas en bier houdt als wij, ga je voor deze saus omdraaien. Warm serveren we hem graag met verse pretzels of als saus op een burger. Maar op kamertemperatuur is het ook echt heerlijk. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Ingrediënten
2 el ongezouten boter
3 el bloem voor alle doeleinden
16 cl pils bier
18 cl volle melk
2 tl Worcestershiresaus
1 tl gerookte paprikapoeder
¾ tl zout
½ tl zwarte peper versgemalen
400 g cheddar kaas versnipperd
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493279
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Kris Longwell
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester