Zuidelijke krabbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/22/2022 - 11:21
Bereidingswijze
-Doe het krabvlees in een kom en gebruik je handen om het vlees zonder schelpen te plukken. Doe dit minimaal twee keer.
-Klop de eieren tot ze licht en schuimig zijn en klop dan de mayonaise en mosterd erdoor.
-Roer met een houten lepel het citroensap, de lente-uitjes, de rode ui, het zout, de zwarte peper en de cayennepeper erdoor.
-Vouw de Panko erdoor en vouw dan voorzichtig het krabvlees erdoor, zodat het niet kapot gaat door te veel mengen.
- Het beslag moet net dik genoeg zijn om - bij elkaar te blijven tijdens het frituren. Zet minstens 1 uur in de koelkast om het verder op te laten stijven.
-Verwarm in een grote, diepe koekenpan de olie op 180°C
-Gebruik 2 middelgrote lepels, doe een paar lepels van het krabmengsel tegelijk in de olie en bak tot een mooie goudbruine kleur aan de buitenkant ontstaat, 1 tot 2 minuten.
-Gebruik een schuimspaan om de beignets over te brengen op een bord bekleed met keukenpapier. Herhaal met het resterende beslag, bak in porties om de pan niet te vol te maken.
-U kunt de gebakken beignets indien gewenst warm houden in een oven van 90°C
-Serveer met witte remouladesaus.
Afbeelding
Zuidelijke krabbeignets
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is moeilijk om de woorden te vinden om te beschrijven hoe heerlijk dit recept is. Maar we zullen het proberen.

Knapperig van buiten met een luxe krab gevuld van binnen. De smaak en textuur is gewoon niet van deze wereld.
Ingrediënten
500 g krabvlees van goede kwaliteit
2 grote eieren
1 kopje mayonaise
2 el grove mosterd
2 tl vers citroensap
50 g dun gesneden lente-uitjes
50 g fijngesneden rode ui
1 1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
Snufje cayennepeper
200 g Panko broodkruimels
Koolzaadolie om te frituren
24 cl witte remouladesaus (kant en klaar of zelf gemaakt - (zie recept op Smulweb)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493277
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester